Connect with us

technokrata

Itt a legolcsóbb Nokia: abszolút egyszerű és puritán

Kütyük

Itt a legolcsóbb Nokia: abszolút egyszerű és puritán

Aki a Nokia 1661-be szerelt színes kijelzőt már-már urizálásnak tartja, annak most itt a Nokia 1202.

A legnagyobb mobilgyártó jelenlegi legolcsóbb készülékének típusjelzése Nokia 1202: ezt a modellt értelemszerűen a szegényebb országokban élőknek, illetve a mobiljuktól csak a legalapvetőbb szolgáltatásokat elváróknak szánják a finnek.

A kijelző mindössze 1,5 colos képátlóval rendelkezik, 96×68 képpontos felbontású és nem ám színes, hanem egyszerűen monokróm. A kétnormás (GSM 900/1800 MHz) telefonból gyakorlatilag minden modern technológia és feature kimaradt, egyedül talán csak az elemlámpa funkció, az FM rádió, a naptár alkalmazás, a több szekcióra (öt felhasználó) osztott névjegyzék, illetve a kihangosíthatóság érdemel említést.

A 105,3x45x13,1 milliméter méretű, porálló billentyűzetes low-end újdonság 78 gramm tömegű, és ebben már a 720 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor tömege is benne foglaltatik, ami egyébként maximum 26 napos készenlétet, illetve 8 órás beszélgetési időt képes biztosítani. A piacon még ebben a negyedévben debütáló, fekete és kék változatban készülő Nokia 1202 ára mindössze 25 euró, vagyis 6.500 forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom