Connect with us

technokrata

Az amerikai elnökválasztás hatása az Internetre

Kütyük

Az amerikai elnökválasztás hatása az Internetre

Megötszöröződött a videonéző site-ok forgalma; az Internet már a televíziót szorongatja.

A Cisco Visual Networking Index (VNI) legutóbbi felmérése az online videók és egyéb közösségi médiaalkalmazások hatását vizsgálta. A Compete kutató cég által elvégzett elemzés arra mutat rá, hogy a vizuális hálózati tartalmak kiemelt helyen szerepeltek az amerikai elnökválasztással kapcsolatos hír- és információforrások között. A múlt havi felmérésben több mint 1800 amerikai választópolgár vett részt (a résztvevők demokrataként, republikánusként, függetlenként vagy bizonytalanként határozták meg önmagukat).

A néhány főbb eredménye közé tartozik, hogy a népszerű online videós weboldalak forgalma 2008-ra a 2004-es forgalom ötszörösére nőtt. A válaszadók 62 százaléka nevezte meg az Internetet, mint rendszeresen használt információ- és hírforrást a 2008. évi elnökválasztásokkal kapcsolatban; ezt egyedül a televízió múlta felül (82 százalék). A regisztrált szavazók mintegy 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendszeresen követi online videókon a választási kampány eseményeit; közülük 75 százalék érezte úgy, hogy az online videók segítségével jobban „képbe tudott kerülni” az elnökválasztás kapcsán.

A demokraták hajlamosabbak hagyományos híroldalakon és közösségi hálózati webhelyeken keresni a videotartalmakat, míg a republikánusok a demokratáknál nagyobb mértékben használták a keresőket az ilyen tartalmak fellelésére. Az online videók fogyasztói érdeklődőbbnek tűnnek a 2008-as elnökválasztások iránt az online videókat nem használó társaiknál: az online videofelhasználók 62 százaléka szorosan nyomon követi az elnökválasztások alakulását, míg ez az arány csak 37 százalék az online videókat nem használóknál; az online videókat használók 68 százaléka, a nem használók csupán 47 százaléka követte mind a demokraták, mint a republikánusok országos kongresszusát.

Emellett nem maradt hatástalan a spamforgalomra sem Barack Obama győzelme, amint arról a Symantec minap kiadott jelentése is beszámolt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom