Connect with us

technokrata

A Sony Ericsson beelőzte a Motorolát

Kütyük

A Sony Ericsson beelőzte a Motorolát

Lássuk, hogy az IDC szerint jelenleg körülbelül milyen viszonyok uralkodnak a mobilpiacon!

Legutóbb az ABI Research, most pedig az IDC piackutató cég legfrissebb, mobil vonatkozású adatait böngésszük át egy kicsit. Az IDC szakértői szerint az idei esztendő harmadik negyedévében mindössze 3,2 százalékot növekedett a mobilpiac 2007 hasonló időszakához képest, ha pedig 2008 második negyedévét vesszük alapul, akkor bizony 0,4 százalékos zsugorodásnak lehetünk tanúi.

2008 harmadik negyedévében globálisan mintegy 299 millió mobiltelefon talált gazdára, mely mennyiség 39,4 százalékát – 117,8 millió készüléket – a piacvezető finn Nokia adta el. Az ezüstérem jelenleg a dél-koreai Samsung ˝nyakában˝ lóg: az 51,8 milliós eladási darabszám 17,3 százalékos piacrészt jelent. A harmadik helyre a 25,7 millió telefont eladott, japán-svéd Sony Ericsson jött fel, mely 8,6 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A korábbi második, majd pedig harmadik Motorola most már csak a negyedik pozícióban van: a 25,4 millió telefont eladott amerikai vállalat a piaci torta 8,5 százalékát birtokolja. A dél-koreai LG az ötödik, 23 milliós készülék mennyiséggel, illetve mintegy 7,7 százalékos piacrésszel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom