Connect with us

Hirdetés

technokrata

Öt magyar a cyberolimpia döntőjében

Kütyük

Öt magyar a cyberolimpia döntőjében

A világ legjobb cyber játékosai gyűltek össze ezen a héten Kölnben, hogy az egymás ellen vívott viadalok végén elnyerjék a World Cyber Games 2008 bajnoka címet, amelyet 14 kategóriában lehet kiérdemelni.

A helyszínen tartózkodik az őt fős magyar csapat, akik a Samsung által támogatott hazai döntőről jutottak tovább. Közülük Agárdi Péter, azaz DNA a WarCraft 3: The Frozen Throne című játékban méri össze tudását kihívóival. A fiatalember kipróbált résztvevője a WCG-nek, hiszen idén már harmadik alkalommal képviseli Magyarországot a világbajnokságon. A Guitar Hero 3 megmérettetésben Molnár Martin indul magyar színekben, Tóta Gábor a FIFA08 hazai bajnokaként utazott ki. Váczi Valentin pedig a StarCraft: Brood War kategória itthoni nyertese. Zentai György negyedik alkalommal vesz részt magyar színekben a WCG-n – ezúttal Command & Conquer 3-ban teszi próbára képességeit.

Az esemény főszponzora, a Samsung ebben az évben először a versenyekbe is bekapcsolódik. A Samsung Mobile Challenge (SMC) teljesítéséhez saját készülékkel, az Innov8 mobillal rukkolt elő a vállalat. A vállalat saját, házon belül fejlesztett játékát, a Wise Start a Samsung Mobile Solution Center szakemberei találták ki, amelyet mindenféle mobil eszközön lehet játszani, beleértve ebbe a telefont, az UMPC-t vagy az MP3 lejátszókat is.

Innov8
A Samsung 8 megapixeles, kamerás telefonjának fényképezőgép részét olyan technológiákkal vértezték fel, mint a mosoly, az arc-, illetve a pislogásfelismerő rendszer. A felhasználók akár szerkeszthetik is a képeiket, videóikat és zenéiket a Movie Maker, illetve a Story Board programok segítségével. 16 millió szín megjelenítésére képes 2,8”-os kijelzője multimédiás tartalmak nézésére is alkalmas. A készülék 8 vagy 16 gigabájtos belső memóriával rendelkezik, amely tovább bővíthető a külső memória kártya újabb 16 gigabájtjával. Az 1200 mAh akkumulátor pedig elegendő energiát biztosít, hogy a telefon sokáig bírja a multimédiás tartalmak megjelenítését.

A készülék számos formátum lejátszására alkalmas, mint például a DivX, a WMV, a Real Player és az MPEG4. Külső páros hangszórók és 3D hangzás jellemzi – ez utóbbit a Samsung DNSe2.0 technológiájával is felszereltek a fejlesztők. Az Innov8 optikai egere és négy irányú navigációs gombjai telefontól szokatlan böngészési élményt nyújtanak, ami a nagysebességű HSDPA vagy Wi-Fi kapcsolatok használatának lehetőségével párosul.

Az S60-as Symbian (V9.3, 3rd Edition Feature Pack 2) operációs rendszerrel bíró telefonba GPS technológiát is beépítették, amely a navigáció mellett, geo-taggelési lehetőséget is kínál.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés