Connect with us

technokrata

Öt magyar a cyberolimpia döntőjében

Kütyük

Öt magyar a cyberolimpia döntőjében

A világ legjobb cyber játékosai gyűltek össze ezen a héten Kölnben, hogy az egymás ellen vívott viadalok végén elnyerjék a World Cyber Games 2008 bajnoka címet, amelyet 14 kategóriában lehet kiérdemelni.

A helyszínen tartózkodik az őt fős magyar csapat, akik a Samsung által támogatott hazai döntőről jutottak tovább. Közülük Agárdi Péter, azaz DNA a WarCraft 3: The Frozen Throne című játékban méri össze tudását kihívóival. A fiatalember kipróbált résztvevője a WCG-nek, hiszen idén már harmadik alkalommal képviseli Magyarországot a világbajnokságon. A Guitar Hero 3 megmérettetésben Molnár Martin indul magyar színekben, Tóta Gábor a FIFA08 hazai bajnokaként utazott ki. Váczi Valentin pedig a StarCraft: Brood War kategória itthoni nyertese. Zentai György negyedik alkalommal vesz részt magyar színekben a WCG-n – ezúttal Command & Conquer 3-ban teszi próbára képességeit.

Az esemény főszponzora, a Samsung ebben az évben először a versenyekbe is bekapcsolódik. A Samsung Mobile Challenge (SMC) teljesítéséhez saját készülékkel, az Innov8 mobillal rukkolt elő a vállalat. A vállalat saját, házon belül fejlesztett játékát, a Wise Start a Samsung Mobile Solution Center szakemberei találták ki, amelyet mindenféle mobil eszközön lehet játszani, beleértve ebbe a telefont, az UMPC-t vagy az MP3 lejátszókat is.

Innov8
A Samsung 8 megapixeles, kamerás telefonjának fényképezőgép részét olyan technológiákkal vértezték fel, mint a mosoly, az arc-, illetve a pislogásfelismerő rendszer. A felhasználók akár szerkeszthetik is a képeiket, videóikat és zenéiket a Movie Maker, illetve a Story Board programok segítségével. 16 millió szín megjelenítésére képes 2,8”-os kijelzője multimédiás tartalmak nézésére is alkalmas. A készülék 8 vagy 16 gigabájtos belső memóriával rendelkezik, amely tovább bővíthető a külső memória kártya újabb 16 gigabájtjával. Az 1200 mAh akkumulátor pedig elegendő energiát biztosít, hogy a telefon sokáig bírja a multimédiás tartalmak megjelenítését.

A készülék számos formátum lejátszására alkalmas, mint például a DivX, a WMV, a Real Player és az MPEG4. Külső páros hangszórók és 3D hangzás jellemzi – ez utóbbit a Samsung DNSe2.0 technológiájával is felszereltek a fejlesztők. Az Innov8 optikai egere és négy irányú navigációs gombjai telefontól szokatlan böngészési élményt nyújtanak, ami a nagysebességű HSDPA vagy Wi-Fi kapcsolatok használatának lehetőségével párosul.

Az S60-as Symbian (V9.3, 3rd Edition Feature Pack 2) operációs rendszerrel bíró telefonba GPS technológiát is beépítették, amely a navigáció mellett, geo-taggelési lehetőséget is kínál.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek