Connect with us

technokrata

Miért lesz egyre népszerűtlenebb az Internet Explorer?

Kütyük

Miért lesz egyre népszerűtlenebb az Internet Explorer?

A Microsoft böngészőjét – arányaiban – egyre kevesebben használják.

Az ok az erős riválisban keresendő: a Mozilla fejlesztette Firefox (letöltés itt) immár globálisan 20 százalékos részesedést tudhat magáénak. Ahogy egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a nyíltforrású böngésző, úgy csökken az Internet Explorert használók aránya. Egészen pontosan 19,97 százalékkal dicsekedhet a Mozilla browsere októberben, közölte a Net Applications. Ez 0,51 pontos emelkedés a szeptemberi 19,46 százalékos állapothoz képest.

Mindeközben az Internet Explorer 71,52 százalékról 71,27 százalékra esett vissza, vagyis nem csak a Microsoft szoftvere vesztett támogatóiból, hanem gyakorlatilag összes nagyobb böngésző. Tulajdonképpen csak az Opera állt ellen a trendnek (0,69 százalékról 0,75 százalékra nőtt a részesedése), az Apple-féle Safari (6,65-ről 6,57-re), a Google fejlesztette Chrome (0,78-rül 0,74-re) és a Netscape (0,63-ról 0,45-re) tábora is megfogyatkozott.

Az év kezdete óta egyébként az Internet Explorer 4,2 pontos piacvesztést volt kénytelen elkönyvelni, miközben a Firefox népszerűsége 2,99 ponttal emelkedett. Ha valaki tovább szeretné javítani ez utóbbi statisztikáit, megteheti ide kattintva.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák