Connect with us

technokrata

Letölthető a Windows 7

Kütyük

Letölthető a Windows 7

És igen, a Microsoft legújabb asztali operációs rendszere már elérhető az Interneten!

Valószínűleg senki (még maga a Microsoft) sem lepődik meg azon, hogy ez nem legális forrásokon keresztül érhető el: Redmond legfrissebb, alig egy hete demózott Windows-a már hozzáférhető a file-csere szolgáltatások révén. A múlt héten, a Professional Developers Conference keretei között bemutatott Windows 7-et ugyanis a rendezvényen „osztogatták”: a pre-béta állapotú szoftver több mint hatezer példányban került terjesztésre a konferencián részt vettek között. Nyilvánvalóan innen szivárgott ki aztán a Bittorrent site-okra is. És nem csak az olyan külföldi oldalakon érhető el, mint a közkedvelt The Pirate Bay vagy a Mininova; hanem hazai webhelyek segítségével is letölthető az OS. Ráadásul a figyelmes terjesztőknek köszönhetően a 32 és 64 bites változatok egyaránt beszerezhetők.

Mi jellemzi a béta szoftvereket? Többnyire kompromisszumos működés, számos hiba, egyes funkciók nem vagy csak részleges működése. Kinek kell tehát egy ilyen szoftver, pláne operációs rendszer? Főleg, ha az még a béta állapotot sem érte el (hivatalos besorolása szerint pre-béta stádiumban van a Windows 7). Meglepően sok érdeklődőnek. Csak a The Pirate Bay-en több mint tízezren töltötték már le a programot, de a hazai legnagyobb Bittorrent site-on is megközelíti a félezret a letöltött példányok száma. Elsősorban a 32 bites változat „tarol” az érdeklődők körében: a 64 bites kiadást negyedannyian sem szedték le.

Az, hogy a szoftver ennyire népszerű, egyszerre pozitív és negatív kritika a Microsoftnak. Pozitív, hogy az új szoftver iránt nagy az érdeklődés, még ilyen kezdeti állapotban is, de negatív, mert ez azt jelenti, hogy a Vista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, minden PR-fogás ellenére sem. Ha azonban a Windows 7 a jövő évben megjelenik, és valóra váltja mindazt, amit már most láttatni enged, Redmond kiköszörülhet a csorbát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák