Connect with us

technokrata

Word, Excel és Powerpoint – böngészőből futtatva!

Kütyük

Word, Excel és Powerpoint – böngészőből futtatva!

A megszokott szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés, szoftvertelepítés nélkül, Interneten át!

Évek óra nem tudta eldönteni a Microsoft, hogy a netes alapokon működő alkalmazások vajon megállhatják-e helyüket életképes üzleti modellként a vállalat berkein belül; ám úgy tűnik, hogy végre megérkezett a válasz. Redmond ugyanis a múlt héten tartott Professional Developer Conference keretei között megerősítette, hogy az Office programcsaládba tartozó szoftverek legismertebb tagjai futtathatók lesznek egy standard webböngészőből.

Stephen Elop, a Microsoft üzleti részlegének elnöke elárulta, hogy a böngészőalapú képességeket már az irodai alkalmazáscsomag következő változatának elkészítésével hangolták össze. Az Office 14 pontos megjelenése egyelőre nem ismert, Elop mindössze annyit közölt ezzel kapcsolatban, hogy a cikk tárgyát képező programok technológiai bemutatója (preview) még az idei év során elérhetővé válik, a béta kiadások pedig 2009-ben debütálnak majd.

Kétféle módon kínálja böngészőalapú Wordjét, Excelét és Powerpointját az óriásvállalat. A felhasználók számára a Microsoft Office Live-on keresztül nyílik lehetőség ezek alkalmazásba vételére, míg az üzleti vállalkozások számára Redmond Sharepoint Server termékén keresztül lesznek elérhetők a funkciók.

Nem titkolta a Microsoft, hogy a lépés megtételére a Google kényszerítette rá: ez utóbbi már évek óta kínálja ingyenesen hasonló szolgáltatásait, Google Apps néven (tavaly ősz óta pedig már magyar változat is létezik). Ám ez csak mostanában kezdett igazán fájó pontjává válni Redmondnak: viszonylag új jelenség, hogy a vállalati szféra is kezd rákapni a rivális webes alkalmazásaira. Ennek a trendnek akar gátat vetni a Microsoft azzal, hogy saját irodai programjait is „webesíti” – igaz, arról, hogy ingyenessé tenné őket, szó sincs.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák