Connect with us

technokrata

Strapabíró okosság GPS-szel, HSDPA-val és óriáskijelzővel

Kütyük

Strapabíró okosság GPS-szel, HSDPA-val és óriáskijelzővel

A strapabíró kivitelű VC6096 segítségével a szállítmányozási és logisztikai szolgáltatók előtt is megnyílik a valós idejű kommunikáció lehetősége.

A Motorola bejelentette a járműben használható/fixen telepített, VC6096 típusú mobil számítógépet, mely a környezeti behatásokkal szemben ellenálló, all-in-one (minden szükséges funkciót tartalmazó) megoldást kínálva maximalizálja a gépjárművezetők termelékenységét, csökkenti a költségeket és javítja az ügyfélszolgálat minőségét. Az úton végzett munka minden nehézségeivel dacoló, új készülék a széles körű vezeték nélküli hang- és adatátviteli lehetőségeknek köszönhetően a szállítmányozási és logisztikai szolgáltatók igényeihez igazodva teszi még teljesebbé a Motorola ellenálló mobil számítógépeinek palettáját. Az SD bővítőslotos készülék HSDPA és WLAN hálózatokban egyaránt használható.


A Windows Mobile 6.1 Professional szoftveres VC6096 egy olyan, sokoldalú készülék, mely lehetővé teszi a vállalkozás szempontjából fontos adatok (a futásteljesítmény, a jármű helyzete, a vezető teljesítménye, valamint a jármű működési paraméterei, például az érkezési és indulási időpont) összegyűjtését. A beépített GPS-szel is rendelkező VC6096 segítségével a vállalkozás nyomon követheti a járművek helyzetét, így lehetősége nyílik a valós idejű, helyszínalapú műveletek, például a járművezetőknek adott utasítások vagy a diszpécserek általi flottakövetés megvalósítására. Mivel a külső helyszínen dolgozó munkatársak a GSM hálózaton zajló 3,5G WAN csatlakozásnak köszönhetően egyidejűleg tudnak hang- és adatkapcsolatot fenntartani a központtal, az útvonal-optimalizálás lehetősége jelentősen növeli a vállalkozások termelékenységét és javítja az ügyfélszolgálat minőségét is: csökken a megtett kilométerek száma, az ügyfelek pedig időben kapják kézhez a küldeményeiket.

A 624 MHz-es processzorral és 128 MB RAM, illetve 256 MB ROM memóriával szerelt VC6096 az integrált SAE J1708 és SAE J1939 telematikai támogatásnak köszönhetően javítja a járműflották biztonságát és meghosszabbítja az egyes járművek élettartamát is. A szállítmányozási vállalkozásoknak immár rendelkezésükre áll az az eszköz, mellyel automatikusan figyelemmel kísérhetik és gyűjthetik a járművek motorjának működési paramétereit, így a diszpécserek időben értesülnek a motor hibakódjairól, így javíthatják a karbantartás hatékonyságát, a sofőrök termelékenységét és a járművek kihasználtságát. A VC6096 adatokat gyűjthet a sofőrök vezetési szokásairól is, így azonosíthatóvá válnak a biztonsággal kapcsolatos problémák, kiküszöbölhető a járművek felesleges igénybevételből eredő kopása és minimalizálható az üzemanyag-fogyasztás. Ráadásul – a járműgyártók hasonló rendszereitől eltérően – a VC6096 nyílt platformon működik, így az ügyfelek olyan alkalmazásokat futtathatnak, és olyan perifériákat kapcsolhatnak rá, melyek a legjobban megfelelnek az egyedi üzleti igényeiknek.

Az ügyfelek beruházásai értékének megőrzése és a váratlan javítási költségek jelentős csökkentése érdekében a Motorola Enterprise Mobility Services a VC6096 vásárlóinak kidolgozta az átfogó védelmet nyújtó Service from the Start szolgáltatást. Az ügyfelek a hardvereszköz megvásárlásának napjától biztosak lehetnek abban, hogy bármi romlik is el vagy sérül meg (betörik a kijelző, tönkremegy a billentyűzet, vagy bármely más belső, vagy külső alkatrész), a szolgáltatás fedezi a javítási költséget. A Motorola Enterprise Mobility Services hasonló szolgáltatása a Service from the Start On Site System Support, mely rugalmas, helyszíni javítási szolgáltatást nyújt, így járulva hozzá a rendszer csúcsteljesítményének megőrzéséhez.

A 6,5 colos képátlójú VGA (640×480 pixel) kijelzővel és QWERTY billentyűzettel felvértezett Motorola VC6096 piaci bevezetésének tervezett ideje 2008. negyedik negyedéve.

Tovább


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom