Connect with us

Hirdetés

technokrata

Merre fejlődnek a mobilszolgáltatások?

Kütyük

Merre fejlődnek a mobilszolgáltatások?

Idén is lesz Mobil Konferencia Budapesten.

Folyamatosan új mobilszolgáltatásokkal találkozunk a mobilkeresőkben, vagy a mobilszolgáltatók oldalain. Ezek közül egyre több már szolgáltató függetlenül működik saját ügyfélbázissal rendelkezik. Milyen kihívásoknak kell megfelelnie egy piacképes mobilszolgáltatásnak? Hogyan terjeszthetők ezek a szolgáltatások? Konkrét példán és általános környezettanulmányokon keresztül kapunk válaszokat ezekre a kérdésekre a IV. Magyarországi Mobil Konferencián.

November 14-én a Sanoma székházában rendezik meg a IV. Magyarországi Mobil Konferenciát, melyen neves szakemberek bevonásával a mobilszolgáltatások fejlődési irányát kísérhetjük figyelemmel. Két szekcióban két nagy téma köré csoportosíthatók az előadások: a délelőtt témája az új mobilszolgáltatások különböző irányvonala, illetve a mobiltelefonon keresztül elérhető hirdetési megoldások ismertetése lesz. A mobiltelefon technikai fejlődése, a szolgáltatói hálózatokon megjelenő szélessávú adatcsatornák gyorsan formálják a mobilpiacot. Új üzletek, üzleti modellek alakulhatnak ki, melyek hasonlítanak a korábban kibontakozott web-es világhoz. Mégis másról van szó, a mobiltelefon mindenkinek a személyes szférájához tartozik, nem lehet pontosan úgy tekinteni rá, mint az otthoni számítógépre. A Google magyarországi igazgatója, a Magyar Telekom és a Vodafone vezetői, az MMA (Mobile Marketing Association) képviselője mondják el majd, hogyan érdemes és lehet szolgáltatásokat eljuttatni a mobil böngészőkre. Dobó Mátyás a Blogter tartalomfejlesztési igazgatója a mobilszolgáltatások tervezésének új trendjeire világít rá. Dr. Benyó Balázs konkrét szolgáltatásokat elemez, melyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közreműködésével fejlesztettek magyarországi projekt csapatok.

A délután a mobil biztonságé. Matjaz Rozman Szlovéniából látogat el hozzánk és cégének, a Halcom-nak mobilfizetési megoldását mutatja be, melyet már mobilszolgáltatók is alkalmaznak. Ralph van Uden a Deloitte képviseletében a biztonságos mobil tranzakciókról, a mögöttük alkalmazott technikai megoldásokról ad áttekintést, elemző szemmel. Vilmos András az európai SEMOPS projekt tapasztalatait tárja a hallgatók elé a mobil pénzügyi szolgáltatások vizsgálatával. Gere Pétertől, a Digitania üzletágvezetőjétől az első magyar LBS alapú közösségépítő mobil oldalról levonható tanulságokat hallgathatjuk meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés