Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft SideSight: sokkal több mint egyszerű érintőkijelző!

Kütyük

Microsoft SideSight: sokkal több mint egyszerű érintőkijelző!

Forradalmian új mobiltelefon kezelési megoldás a redmondi mamutcégtől.

Első körben ugyebár voltak a cerkával kezelhető standard érintőkijelzők, aztán 2007-ben megérkezett a Multi Touch technológiás, vagyis immár akár két ujjal is kezelhető Apple iPhone, most pedig a Microsoft egy ezen is túlmutató megoldást mutatott be.

A Microsoft SideSight lényege, hogy a telefon két oldalába infravörös szenzorokat integrálnak, melyek figyelik a telefon mellett (10 centiméteres közelségben) végrehajtott ujjmozdulatainkat. Mivel mindkét oldalon vannak ilyen érzékelők, ez az új technológia is használható akár egyszerre több ujjal is: egy a kijelzőn megjelenő fotót egyszerűen el tudunk forgatni úgy, hogy a telefon mellett lévő ujjainkat a megfelelő irányba mozgatjuk (és közben ráadásul semmit sem takarunk ki a kijelzőből). A telefon melletti mozdulatainkat egyébként a kijelző által biztosított érintésérzekeny funkciókkal kiegészítve kezeli a technológia.

A fejlesztők szerint a SideSight remek megoldás lehet többek közt olyan esetekben is, amikor a telefonba szerelt érintőkijelző egyszerűen túl kicsi ahhoz, hogy annak felületén korrekt munkát lehessen végezni. Az elkövetkező hónapokban egyébként a SideSight működésének felgyorsítására és energiafogyasztásának csökkentésére fognak fókuszálni a mérnökök. Az alábbi videón egy HTC prototípuson figyelhető meg a rendszer működése:

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés