Connect with us

technokrata

iPhone 2.2 – itt az újabb kiadás

Kütyük

iPhone 2.2 – itt az újabb kiadás

Az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone szoftveren, melyből azonban továbbra is hiányzik jó pár fontos funkció.

Mint arról szeptember végén már írtunk, a ˝csodamobil˝ hamarosan egy újabb firmware-t fog kapni. A jelenleg éppen kompatibilitási teszten lévő, 2.2-es új firmware-ből a korábbi béta 1 után most elkészült a béta 2 változat, melyet a fejlesztők már javában nyúznak. Sajnos rossz hír, hogy a sokak által várva várt Copy/Paste, MMS, videófelvevő és modem funkciók ebben az új verzióban sincsenek jelen.

A telefonon lévő Google Maps alkalmazás Street View funkcióval gazdagodik. A Google Maps számítógépes verziója tavaly óta rendelkezik Street View funkcióval, melynek lényege ugyebár nem más, mint hogy adott helyszíneken valós fényképes illusztrációt kapunk a környékről. Magyarul ennek a szolgáltatásnak a segítségével akár otthon is meg tudjuk nézni, hogy például hogyan is néz ki annak az étteremnek a bejárata, ahova barátaink meghívtak minket vacsorázni. A Street View első körben csak az Egyesült Államok térképein volt elérhető, később pedig olyan országokat is meghódított magának, mint például Franciaország, Japán, vagy Ausztrália. Idén szeptember közepétől egyébként már a Google Maps for Mobile (BlackBerry, Palm, Symbian, Windows Mobile, Java), vagyis az alkalmazás mobiltelefonokra szánt változata is Street View kompatibilis.

Újdonság továbbá az iPhone 2.2-ben az Auto-Correction funkció kikapcsolásának lehetősége, amit egyébként már rengeteg felhasználó követelt egy direkt ebből a célból létrehozott online petícióban, valamint frissül a Safari webböngésző és újra elérhető lesz az úgynevezett ˝background push˝ funkció. Ezenkívül megjelennek majd a készüléken az úgynevezett Emoji ikonok, még pedig több száz darab. Erre állítólag azért van szükség, hogy az iPhone végre Japánban is sikeres lehessen.

Emlékezetes, hogy az Apple legutóbb szeptember 12-én adott ki frissítést az iPhone-hoz: a jelenlegi legfrissebb iPhone 2.1 a korábbi iPhone 2.0.2-t nyugdíjazta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák