Connect with us

technokrata

Újabb 5 megapixeles mobilt készít a Motorola

Kütyük

Újabb 5 megapixeles mobilt készít a Motorola

Az amerikai gyártó második próbálkozása az 5 megapixeles szektorban.

A Motorola idén nyár elején jelentette be nem is keveset késett első 5 megapixeles telefonját, a kereskedelmi forgalomban mostanság felbukkanó ZN5-öt. Ez a készülék nem aratott osztatlan sikert, hiszen HSDPA, UMTS és Wi-Fi sincsen benne, a gyatra videófelvevő funkcióról már nem is beszélve. Ezen hibákból tanulva a Motorola hamarosan ki fogja adni második 5 megapixeles telefonját, a VE66-ot.

A candybar ZN5-től eltérően a VE66 egy szétcsúsztatható kialakítást kapott újdonság, melyben szerencsére már 3G/HSDPA és Wi-Fi is van, bár a Kínába szánt változatból ezek a funkciók ki fognak maradni. A Montavista 2.6.10 (Linux) operációs rendszerű Motorola VE66 ˝lelke˝ nem más, mint egy 500 MHz-es órajelen ketyegő Freescale SCM-A11-es processzor, a vizuális megjelenítésről pedig ezúttal egy 2,4 colos képátlójú, QVGA felbontású és 16 millió színárnyalatú TFT LCD gondoskodik.

A lencsevédő nélküli, LED-vakus kameráról egyelőre nem tudni, hogy a ZN5-höz hasonlóan Kodak eredetű-e, vagy sem, a videófelvevő felbontása pedig sajnos még mindig nem VGA, hanem csak QVGA. A microSD memóriakártyákat kezelő Motorola VE66 természetesen Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilis.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle