Connect with us

technokrata

Újabb területet hódít meg a szélsebes HSDPA

Kütyük

Újabb területet hódít meg a szélsebes HSDPA

Az Ericsson együttműködik az Intellel, hogy HSPA mobil adatmegoldásokat tegyen lehetővé az Intel mobilinternetes eszközein (MID).

Az Ericsson bejelentette az Intellel való együttműködését, melynek célja, hogy HSPA mobil adatmegoldásokat tegyenek elérhetővé mobilinternetes eszközökön (MID-eken). Az Ericsson így a notebookokról a különböző célú ˝zsebeszközök˝ széles választékára bővíti ki 3G mobil szélessávú technológiáját.

Az Ericsson HSPA adatmegoldása az Intel Moorestown platformjára lett kialakítva, megjelenése pedig 2009 október környéke várható. Az Intel Atom processzorán alapuló Moorestown az Intel következő generációs MID-platformja, melynek a vezeték nélküli technológiái között megtalálható a HSPA is.

A zsebben hordozható MID-eszközök valódi mobilinternetes élményt kínálnak, és a várakozások szerint számos használati formát megkönnyítenek, mint például szórakoztató és médiaalkalmazások, csatlakoztatott GPS navigáció, online játék, közösségi hálózatok használata (social networking), adatkommunikáció és termelékenység. A mindenhol rendelkezésre álló szélessávú csatlakoztathatósági révén a mobil felhasználók ezeket a szolgáltatásokat bárhol és bármikor használhatják.

Johan Wibergh, az Ericsson vezető alelnöke és a Hálózatok üzleti részleg vezetője nyilatkozata szerint: ˝Az Ericssonnak továbbra is az a célja, hogy a fogyasztók számára ugyanaz az Internet és ugyanaz a felhasználói élmény legyen elérhető, a helyszíntől vagy az eszköztől, valamint a hálózat vezetékes vagy vezeték nélküli voltától függetlenül. Hatalmas lehetőséget látunk a mobil szélessáv MID-ekbe történő beágyazásában, ezáltal új piacokat teremtve az iparágon belül. Nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy az Intellel közösen dolgozva összehozhatjuk a távközlést és a számítástechnikák, és kibővíthetjük a mobil szélessávú ökoszisztémát˝.

˝Az Internet, együtt minden gazdagságával, sokoldalúságával és személyre szabhatóságával, örökre megváltoztatja, hogyan gondolunk a mobil számítástechnikára˝ – nyilatkozta Anand Chandrasekher, az Intel vezető alelnöke és a vállalat Ultra Mobility Group nevű csoportjának vezérigazgatója. ˝A Intel architektúra nagy teljesítménye, alacsony energiaigénye és kompatibilitása, az Ericsson 3G mobil technológiáival párosítva az emberek számára nagyobb teljesítményű, folyamatosan csatlakoztatott Internet-alapú alkalmazásokat kínáló mobilinternetes eszközök (MID-ek) új generációjának globális elfogadását felgyorsító egyik út˝.

A 3G technológia az Ericsson legújabb HSPA lapkakészletein alapul, és kis méretű, vékony modulokban helyezkedik el, így lehetővé téve a MID-gyártók részére, hogy vonzó végfelhasználói készülékeket kínáljanak. Az Ericsson optimalizálja a modulját az Intel következő generációs Moorestown platformjára és a Moblin-alapú Linux operációs rendszerekre. A modul világszerte mind WCDMA/HSPA, mind GSM/EDGE hálózatokon működni fog.

A HSPA a világon a legszélesebb körben telepített 3G mobil szélessávú technológia, mely technológiában a világ minden részén összesen több mint 60 millió előfizetőt kiszolgáló 221 kereskedelmi forgalomban működő hálózat található – és az előfizetők száma havonta 4 millióval emelkedik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle