Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garmin csúcs-navigáció: sávinfó, 3D épületek és TMC dugókerülés

Kütyük

Garmin csúcs-navigáció: sávinfó, 3D épületek és TMC dugókerülés

Új navigációs készülék a Garmintól: a nüvi 765T többek közt sávinformációs szolgáltatással és 3D navigációval is rendelkezik.

A már Magyarországon is elérhető Garmin nüvi 765T készülék korszerű technológiával ellátott, sávinformációs és sztereó Bluetooth (A2DP) szolgáltatással rendelkező, 3D navigációra alkalmas készülék. Különlegességei közé sorolható még a telefonkönyv szinkronizáció és az MP3-támogatás.

4,3 colos képátlójú és 480×272 pixeles (WQVGA) felbontású érintőképernyőjén az új készülék egyértelmű utasításokkal segít célhoz jutni – részletezi a soron következő manővereket, irányokat, ráadásul a nagyobb autópályákon nyilakkal még a helyes sávválasztást is megkönnyíti. A felgyorsított térkép-rajzolás és útvonaltervezés még zavartalanabbá teszi a zoomolást. Néhány városban – mint például London, vagy Párizs – az épületek háromdimenziós képe teszi még valósabbá a tájékozódást.

Az extrák sokasága rendkívül hasznos lehet – a sávinformációs szolgáltatás, vagy a kereszteződés-nézet segítségével idegen helyen is azonnal megtudhatjuk, melyik sávot érdemes választani a zsúfolt autópályán, vagy egy bonyolult útkereszteződésben.

A nüvi 765T esetében is népszerű lehet a ˝Hol vagyok?˝ funkció, amely tartalmazza többek között az Európában található autómentő szolgálatok elérhetőségeit. Az autó-ikon egyetlen érintésére láthatóvá válnak az információk a legközelebbi kereszteződésekről, kórházakról, rendőrségekről, benzinkutakról is. A nüvi 765T közlekedéssel kapcsolatos riasztásokat is szolgáltat, így az autósok élvezhetik a közlekedési dugókat elkerülő hatékony útvonaltervezést, miközben időt, pénzt és nem utolsósorban környezetet kímélnek.

A Garmin fotós helymeghatározása látványosabbá teszi a városnézéseket. A ˝Garmin Connect Photos˝ weboldal felhasználói millió Google Panoramio fotó közül válogathatnak és tölthetik le azokat közvetlenül készülékükre, hogy a képek segítségével még érdekesebbé tegyék a tájékozódást. A HotFix támogatásnak köszönhetően ráadásul a műhold-vétel is gyorsabbá vált, hiszen a készülék automatikusan számolja és tárolja a legszükségesebb információkat a műholdakról, hogy minél előbb használni tudja azokat.

A 122x76x20 milliméter méretű, illetve 183,8 gramm tömegű nüvi 765T mindezek mellett képes figyelmeztetni a sebességmérő kamerák helyeire, a Bluetooth vezérlő segítségével telefonhívásokat indíthatunk vele, illetve MP3 lejátszásra és eMusic letöltésre is alkalmas. A készülék SD-kártyával bővíthető, így még több extra szolgáltatást nyújthat: City Navigator térkép kiegészítéssel működhet utazási és nyelvi kalauzként, mely az utca szintű térképeken túl hotelek, éttermek, ATM-ek adatait is tartalmazza. A sávinformáció (Lane info), kereszteződés nézet (Junction view) és 3D épületek Magyarországon nem érhetők el (a gyári City Navigator 2009 NT térképen sem), azonban a 3D látványosságok NaviGuide Magyarország térképen is megjelennek.

A készülék ajánlott végfelhasználói ára 124.990 forint.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés