Connect with us

technokrata

Kiherélik az érintőkijelzős Nokia 5800 mobilt

Kütyük

Kiherélik az érintőkijelzős Nokia 5800 mobilt

Legalábbis a világ legnagyobb népességű országában.

Legalábbis a világ legnagyobb népességű országában. A Nokia 5800 XpressMusic-ot számtalan dolog miatt, így például többek között az érintőkijelzője, a relatíve kedvező ára, illetve 3G és Wi-Fi adatátvitele miatt is lehet szeretni. A legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a készülék UMTS/HSDPA és WLAN funkcióit nem minden vásárló használhatja majd, ugyanis a telefon kínai változatából ezen szolgáltatások hiányozni fognak, melyért vélhetően a némileg alacsonyabb ár kárpótolja majd a kínaiakat.

Nokia 5800 XpressMusic
A mozgásszenzoros újdonság 111 milliméter hosszú, 51,7 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, tömege pedig 109 gramm. Az S60 5th Edition operációs rendszerű telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú és 16:9 képarányú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető. Az adatbevitelről egy virtuális QWERTY billentyűzet gondoskodik.

Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 81 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal (maximum 16 GB) bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus. A Carl Zeiss optikás fényképezőgép egyébként geotagging kompatibilis, videófelvevőként pedig maximum 640×480 pixeles felbontást és 30 fps sebességet képes nyújtani.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 XpressMusic-ben GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi adatátvitel is található. Ezenkívül GPS-vevőt, Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a vadonatúj BL-5J akkumulátort kapott készülék. Jó hír, hogy az alapcsomagban többek közt egy 8 GB-os memóriakártya is helyet kap. A fekete, vörös és kék változatban készülő telefon adók és kedvezmények nélküli ajánlott ára 279 euró, vagyis mintegy 68 ezer forint lesz. A telefon idén csak a következő országokban jelenik meg a kereskedelmi forgalomban: Egyesült Arab Emirátusok, Hongkong, India, Indonézia, Oroszország, Spanyolország és Tajvan. A világ többi régiójában 2009 elejéig kell várni a készülékre.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek