Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiherélik az érintőkijelzős Nokia 5800 mobilt

Kütyük

Kiherélik az érintőkijelzős Nokia 5800 mobilt

Legalábbis a világ legnagyobb népességű országában.

Legalábbis a világ legnagyobb népességű országában. A Nokia 5800 XpressMusic-ot számtalan dolog miatt, így például többek között az érintőkijelzője, a relatíve kedvező ára, illetve 3G és Wi-Fi adatátvitele miatt is lehet szeretni. A legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a készülék UMTS/HSDPA és WLAN funkcióit nem minden vásárló használhatja majd, ugyanis a telefon kínai változatából ezen szolgáltatások hiányozni fognak, melyért vélhetően a némileg alacsonyabb ár kárpótolja majd a kínaiakat.

Nokia 5800 XpressMusic
A mozgásszenzoros újdonság 111 milliméter hosszú, 51,7 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, tömege pedig 109 gramm. Az S60 5th Edition operációs rendszerű telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú és 16:9 képarányú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető. Az adatbevitelről egy virtuális QWERTY billentyűzet gondoskodik.

Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 81 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal (maximum 16 GB) bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus. A Carl Zeiss optikás fényképezőgép egyébként geotagging kompatibilis, videófelvevőként pedig maximum 640×480 pixeles felbontást és 30 fps sebességet képes nyújtani.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 XpressMusic-ben GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi adatátvitel is található. Ezenkívül GPS-vevőt, Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a vadonatúj BL-5J akkumulátort kapott készülék. Jó hír, hogy az alapcsomagban többek közt egy 8 GB-os memóriakártya is helyet kap. A fekete, vörös és kék változatban készülő telefon adók és kedvezmények nélküli ajánlott ára 279 euró, vagyis mintegy 68 ezer forint lesz. A telefon idén csak a következő országokban jelenik meg a kereskedelmi forgalomban: Egyesült Arab Emirátusok, Hongkong, India, Indonézia, Oroszország, Spanyolország és Tajvan. A világ többi régiójában 2009 elejéig kell várni a készülékre.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés