Connect with us

Hirdetés

technokrata

CB rádiózzunk a mobiltelefonunkkal!

Kütyük

CB rádiózzunk a mobiltelefonunkkal!

A PTTSystems Push-To-Talk szolgáltatást indít Magyarországon.

A PTTSystems Magyarországon egyedülálló szolgáltatóként adóvevő – Push-To-Talk (PTT) – szolgáltatást indít, előfizetéses díjcsomaggal rendelkező mobiltelefon felhasználók számára. A PTT egy internet alapú digitális rendszer, mely lehetőséget biztosít arra, hogy mobiltelefonnal egy, vagy több előfizetőt lehessen elérni, akár egyetlen gombnyomással, távolsági korlátok nélkül.

A szolgáltatás igénybevételéhez PTT-képes mobiltelefon, aktív előfizetői szerződés, valamint PTT előfizetés szükséges. A rendszer minden hazai szolgáltató hálózatában működik. A rendszer működik a metróban, aluljárókban és alagutakban is, és teljes, országos lefedettséggel bír.

A jelenlegi rendszer fejlesztését 2000 környékén egymástól függetlenül kezdték meg a nagyobb mobiltelefon gyártó cégek. Ennek a lényege, hogy a telefonról küldött beszédet a szabadon kialakítható csoporton belül minden bejelentkezett személy megkapja. Ilyen kommunikációs csoportokat bármely előfizető létrehozhat. A rendszer megkülönböztet nyílt és zárt csoportokat. Míg az elsőbe bármelyik tag meghívhat bárkit, az utóbbiba csak a csoport létrehozója adhat hozzá új embert.

A hagyományos URH rádiók használatához hasonlóan, itt is egyszerre csak egy ember beszél, a többi hallgatja. Csoporton belül bárki kezdeményezhet adást, ami teljesen szelektív, tehát csak azok veszik, akik ugyanabban a csoportban vannak. Egy előfizető egyszerre több csoportnak is tagja lehet, így párhuzamosan hallgathat több csatornát. Üzenet vétele esetén nincs szükség annak elfogadására, mert a beszéd automatikusan megjelenik a készülék kihangosítóján, illetve a kijelzőjén pedig az, hogy melyik csoportból és kitől érkezett az adás. A tagok azonosítása hívójelükkel történik. A hívójel a rendszer konfigurálásakor kerül beállításra, és a készülékek megengedik ˝becenevek˝ beállítását is. A rendszer használatához szükséges szoftver a legtöbb Nokia telefonon gyárilag megtalálható. A mobil készüléken a telefonhívások elsőbbséget élveznek, így egy esetleges bejövő hívás esetén a PTT automatikusan kikapcsol (ilyenkor a beszéd megszakad), majd a hívás befejeztével újra visszajelentkezik.

Bruttó árak:

A PTT országos lefedettséget biztosít, kedvező havidíjú, és nem szükséges hozzá hűségnyilatkozat. Használata egyszerűen elsajátítható, és alacsony árkategóriájú telefonokon is működik. Potenciális felhasználási területei sportrendezvények, vadászatok, építkezések, biztonsági szolgálatok, taxi- és futárszolgáltatok, logisztikai tevékenységek, konferencia-beszélgetések, egyeztetések nagyobb csoport számára, vitorlázás (a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó 100 százalékos szolgáltatói lefedettségűek).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés