Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefon a kocsikulcs szerepét is átveszi

Kütyük

A mobiltelefon a kocsikulcs szerepét is átveszi

És ez már abszolút nem sci-fi.

A legnagyobb japán mobil szolgáltató, az NTT DoCoMo, az egyik vezető japán mobilgyártó, a Sharp és a Nissan autógyártó cég közös sajtóbejelentésen számolt be arról, hogy egy újgenerációs mobiltelefonnak köszönhetően a kocsikulcsokat hamarosan már véglegesen el lehet felejteni.

Történt ugyanis, hogy az NTT DoCoMo a Sharp hathatós segítségével kifejlesztett egy olyan új mobil készüléket, mely többek közt a Nissan ˝Intelligent Key System˝ (Intelligens Kulcs Rendszer) technológiáját is magában rejti. Hogy ez pontosan mit is jelent? Nos ˝csupán˝ annyit, hogy ennek az új mobilnak a dedikált gombjaival egyszerűen nyithatóak és zárhatóak az új Nissanok ajtajai, ezenkívül pedig gombnyomásra indítható azok motorja.

A Nissan logós különleges mobiltelefon 2009-ben jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, elsőként természetesen Japánban. A Nissan egyébként az eddigiekben már több mint 950 ezer gépkocsi kulcsát látta el a 2002-ben debütált Intelligent Key System megoldással, mely tulajdonképpen nem más, mint egy kétirányú, vezeték nélküli adatátviteli megoldás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés