Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple iPhone: túl a 10 millión, de már jönnek a riválisok

Kütyük

Apple iPhone: túl a 10 millión, de már jönnek a riválisok

Az almás cég maximálisan elégedett lehet – egyelőre.

Emlékezetes, hogy az Apple 2007. június 29-én dobta piacra első mobiltelefonját, az iPhone-t, melynek aztán idén nyáron érkezett meg az UMTS adatátvitellel felvértezett második kiadása, iPhone 3G néven. Nos, tavaly június vége óta immár több mint 10 millió darab iPhone talált gazdára világszerte, ami remek eredménynek tekinthető, hiszen az Apple korábban úgy gondolta, hogy csak 2008 legvégén fogja majd eladni a tízmilliomodik ilyen készüléket. A független elemzők egyébként még ennél is pesszimistábbak voltak, hiszen volt, aki 9,3 milliós, más pedig alig 8,5 milliós eladási darabszámot jósolt előre 2008 végére vonatkozóan.

Az augusztus vége óta hivatalos formában (T-Mobile) már Magyarországon is kapható Apple mobiltelefon könnyen kikövetkeztethető módon az Egyesült Államokban a legsikeresebb, ahol is az NPD piackutató cég egyik legfrissebb jelentése szerint jelenleg csak a jó öreg (és most már filléres árú) Motorola RAZR V3-at nem képes maga mögé utasítani az eladási listákon.

Az iPhone a közelmúltban egyébként igen komoly kihívókra akadt, hiszen elég csak a ragyogó kijelzővel és 5 megapixeles fényképezővel szerelt HTC Touch HD-re, vagy például a múlt héten Londonban bejelentett Nokia 5800 XpressMusic-ra gondolnunk. Ez utóbbi, érintőkijelzős, 3 megapixeles kamerás telefon hivatalos kártyafüggetlen listaára 70 ezer forint, ami remek ár/érték mutatót eredményez, ellenben negatívum, hogy felénk csak 2009 elejétől lesz kapható a készülék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés