Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: mobilról vezérelhető Saab prototípus

Kütyük

Sony Ericsson: mobilról vezérelhető Saab prototípus

A Párizsi Autószalonon többek közt a Saab és a Sony Ericsson is komoly erőkkel képviselteti magát.

Az október 4. és 19. között a francia fővárosban megrendezett nemzetközi autókiállításon újfent tetten érhető a Sony Ericsson és a General Motors, azon belül is a Saab közötti együttműködés. A Saab kiállítási standján számos különböző Saab 9-3, Saab 9-5, illetve Saab 9-X modell tekinthető meg, melyek belsejében ott a Sony Ericsson jelenleg elérhető összes Bluetooth terméke, melyek biztonságossá és egyben kényelmessé teszik a vezetés közbeni mobiltelefon használatot.

A Párizsi Autószalonon ünnepli világpremierjét az a Saab 9-X Air nevezetű prototípus, mely természetesen a klasszikus skandináv designiskola jegyében fogant. A négyüléses kabrió különleges szélvédőt és hátsó-oldalsó ablakokat kapott, ennek köszönhetően pedig akár nagy sebesség mellett sincs kellemetlen huzat a nyitott tetős utastérben. Újdonság a Saab egyedülálló ˝Canopy Top˝ (kupolatető) fejlesztése, mely egyfajta átmenetet képez a hagyományos kemény- és vászontetők közt.

A Sony Ericsson kifejezetten ehhez a dögös új járgányhoz fejlesztett ki egy a vadonatúj Xperia X1-re készített alkalmazást, melynek segítségével Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül távirányíthatóak (persze nem túl messziről) az autó bizonyos funkciói. Elég csupán néhány kattintás a telefon érintésérzékeny kijelzőjén, és máris nyithatóak, vagy zárhatóak az ajtók, felkapcsolható a külső- és utastér világítás, kinyitható a csomagtér, vagy például állítható az ülések helyzete. Hogy ennek pontosan mi a gyakorlati haszna? No, erről egyik cég sem nyilatkozott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés