Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Chat: GPS-es csevegés – itt az új verzió

Kütyük

Nokia Chat: GPS-es csevegés – itt az új verzió

A finn mobilcég kiadta nemrégiben debütált alkalmazásának legújabb verzióját.

Először nyár elején írtunk a Nokia Chat alkalmazásról, melynek azóta már több változata is napvilágot látott, most pedig elkészült a legfrissebb kiadása. Az immár Maemo OS2008 (Nokia N810) kompatibilis szoftver számos kisebb-nagyobb javítást tartalmaz, így például javítottak a memóriakezelésen és az automatikus újrakapcsolódás funkción.

A Nokia Chat nem más, mint egy mobiltelefonokra kifejlesztett újgenerációs chat szoftver. Az alkalmazás igazi újdonsága, hogy egymás ismerősei a telefon kijelzőjén láthatják, hogy éppen hol tartozkódnak, vagyis a közelmúltban debütált geotagging (fényképekbe ágyazott GPS adatok) után most ismét egy helymeghatározásra (Nokia Maps) alapuló új szolgáltatáshoz van szerencsénk.

A Nokia Chat-ben beállíthatjuk saját avatarunkat, ami lehet egy grafika, de akár a kiskutyánkról készített fénykép is, ezenkívül pedig deifiniálhatjuk saját státuszunkat, hogy aktuálisan éppen elfoglaltak vagyunk-e, vagy épp ellenkezőleg, készen állunk egy kis csevegésre. A beszélgetés nem csak egyszerű szöveges üzenetek, hanem hangfelvételek küldözgetésével is működhet.

Az egyelőre még fejlesztés alatt álló Nokia Chat a Nokia Beta Labs oldalairól tölthető le, és a PC Suite segítségével egyszerűen telepíthető a telefonunkra. A fejlesztők N95 8GB, N95, N82, N81 8GB, N81, N80, N77, N76, N73, E90, E71, E66, E65, E61i, E61, E51, 6290, 6120 Classic és 6110 Navigator készülékeken tesztelték a szoftvert, de ezenkívül 6124 classic-on, 6121 classic-on és 5700 XpressMusic-on is futtatható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés