Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érdekes/humoros tények a Google tízéves történelméből

Kütyük

Érdekes/humoros tények a Google tízéves történelméből

Tudta, hogy a Google-nél dolgozó szoftverfejlesztők kedvenc tesztmódszere, hogy a különböző programokhoz kapcsolódó tippeket a vécéfülkék ajtajaira ragasztják fel? További érdekességek a cikkben.

Idén volt a Google tíz éves, és ebből az alkalomból tíz érdekességet árult el magáról a vállalat, amit nem biztos, hogy mindenki tudott róla. Lássuk a Google-tényeket!

7 – Ennyi születésnapot ünnepelhetett eddig a legfiatalabb Google-alkalmazott. Igaz ebben az is közrejátszik, hogy erre csak minden negyedik évben nyílik alkalma!

30 – Ennyi Google-irodában alkalmazzák a szoftverfejlesztők kedvenc tesztmódszerét, amelynek lényege, hogy a különböző programokhoz kapcsolódó tippeket és trükköket a vécéfülkék ajtajaira ragasztják fel.

117 – Ennyi nyelven érhető el a kereső. Az angol után spanyolul, németül, franciául és japánul keresnek a legtöbben, de a ritkább nyelveken kívül még öt műnyelv, amilyen például az Elmer Fudd vagy a Swedish Chef is elérhető.

1300 – Napjainkban átlagosan ennyi önéletrajz érkezik be a céghez naponta.

2006 – Ebben az évben került be az Oxford-szótárba (Oxford English Dictionary) a google, mint ige.

9802 – A Google 2008. június 30-án 19604 teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottat foglalkoztatott, azaz tíz év alatt 9802-szeresére növelte munkatársai számát.

700 000 – Az amerikai Google dolgozók körülbelül ennyi töltőtollat használnak évente.

5 millió – A cég alapítása óta összesen ennyien jelentkeztek a vállalathoz.

26 millió – 1998-ban ennyi oldalt indexelt a Google. Ez a szám két évvel később egymilliárdra nőtt, mára pedig már egybilliónál több különböző URL-t tart számon a kereső.

85 millió – 2008 júliusáig a google.org ennyi dollárt fordított adományokra és az emberiség javán dolgozó cégekbe való befektetésekre.

És a kérdés, ami talán a legtöbb embert érdekel: honnan származik a Google évről évre növekvő bevétele és profitja? A válasz rövid és egyszerű: 2008 második negyedévében a Google bevételeinek 66%-a az AdWords, 31%-a pedig az AdSense hirdetési programból származott. A Google szöveges hirdetési rendszere az AdWords, amelynek hirdetései a természetes találatok mellett és felett, jól elkülöníthetően, „Szponzorált link”-ként jelennek meg. Az AdSense-programban résztevő weboldalakon pedig olyan AdWords-hirdetések jelennek meg, amelyek szervesen kapcsolódnak az adott oldal témájához.

E két hirdetési rendszerből befolyó bevételek tették lehetővé olyan szolgáltatások megszületését illetve tökéletesítését, mint a Google Earth, a Gmail levelezőprogram, a Google Térképek, a Chrome internetes böngésző, a Dokumentumok nevű online irodai csomag vagy akár a kereső maga.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés