Connect with us

technokrata

Hivatalos: dugókerülő TMC az iGO 8-ban

Kütyük

Hivatalos: dugókerülő TMC az iGO 8-ban

Magyar TMC szolgáltatás – már a Nav N Go iGO 8-cal is.

Most hivatalos formában is megerősítést nyert, amit mi már néhány napja megírtunk: a Nav N Go megállapodott a magyarországi TMC szolgáltatóval, ezzel lehetővé válik, hogy október második felétől a Nav N Go iGO 8 navigációs platformot használók is igénybe vehessék az országos ˝dugófigyelő˝ szolgáltatást.

2008. október közepétől a legtöbb Nav N Go iGO 8 szoftver PDA-verziója és a naviextras.com portál által támogatott navigációs készülékek (PNA-k) számára is elérhető lesz a magyar Traffic Message Channel (TMC), azaz a forgalmi üzenőcsatorna. A szolgáltatás használatához szükséges frissítések a kereskedelmi indulást követően a Nav N Go új térképfrissítő portálján, a naviextras.com-on keresztül lesznek elérhetők.

A Top-Map Kft. Magyarország térképével forgalomba hozott, Nav N Go iGO 8 platformot használó, naviextras.com-on támogatott készülékek tulajdonosai a TMC-használatot is támogató navigációs térképet frissítésként, ingyen tölthetik majd le.

Magyarországon a TMC-szolgáltatást a TrafficNav Kft. nyújtja, az MR2 Petőfi rádió hullámhosszán keresztül. A ˝dugófigyelő˝ szolgáltatás igénybevételéhez szükség van egy TMC-adattáblát magába foglaló, Magyarország digitális térképét tartalmazó szoftver megvásárlására vagy frissítésére, egy TMC vételére alkalmas készülékre, vagy a meglévő készülékhez csatlakoztatható TMC-antennára. Fontos tudni, hogy a hardver és a rádióadás térereje is befolyásolja a dugóinfók vételét, így – például az adók vételkörzetének peremén – előfordulhat, hogy a Petőfi adó a rádión még fogható, de a navigációs készülék már nem tudja értelmezni a TMC-jeleket.

Budapesten augusztus elején, Magyarország egész területén pedig a nyár végén indult el a TMC sugárzása. Az FM rádiósávban küldött jelek az útlezárásokról, dugókról tájékoztathatják a GPS-készülékkel rendelkező autósokat. A gépjárművezető ez alapján választhat magának alternatív útvonalat, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel célba jutását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle