Connect with us

technokrata

Majdnem minden második háztartásban ott a Wi-Fi

Kütyük

Majdnem minden második háztartásban ott a Wi-Fi

A berlini székhelyű Bitkom egy érdekes WLAN jelentést adott ki.

Ebből a tanulmányból kiderül, hogy a nyilvános helyeken elérhető Wi-Fi hotspotok tekintetében Európában Svájc áll az első helyen, ahol is 100.000 lakosra jelenleg mintegy ötvenhárom publikus hotspot jut. Az Egyesült Királyságban 100.000 lakosra negyvennyolc, Svédországban pedig harmincnyolc WLAN csatlakozási pont jut.

Érdekesség, hogy e tekintetben a mintegy 14.200 nyilvános hotspottal rendelkező Németország alaposan le van maradva: 100.000 lakosra itt mindössze tizenhét hotspot jut. Magyarországi adatokat sajnos nem tartalmaz a jelentés, mindenesetre ha nyilvános helyeken elérhető WLAN hotspotokat keresünk, jó szolgálatot tehet például a Hotspotter nevezetű website, ahol a fizetős és ingyenes hotspotok is fel vannak tüntetve.

A Bitkom szerint a WLAN technológia szépen lassan az otthonokat is meghódítja magának. Az Európai Unió háztartásainak átlagosan negyvenhat százalékában üzemel Wi-Fi router. E tekintetben messze Spanyolországban a legnagyobb az otthoni WLAN penetráció, itt ugyanis a háztartások mintegy hatvannyolc százalékában van Wi-Fi. Franciaországban hatvanhét százalékos, Belgiumban ötvenhárom százalékos, Németországban pedig negyven százalékos az otthoni WLAN lefedettség.

A Bitkom egyébként felhívja a figyelmet arra, hogy a Wi-Fi adatátvitelt ma már nem csak notebookok, hanem számos különböző mobiltelefon segítségével is igénybe lehet venni. Zárójelben megjegyzem, hogy ma egy mobiltelefon akár már hotspotként is funkcionálhat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom