Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majdnem minden második háztartásban ott a Wi-Fi

Kütyük

Majdnem minden második háztartásban ott a Wi-Fi

A berlini székhelyű Bitkom egy érdekes WLAN jelentést adott ki.

Ebből a tanulmányból kiderül, hogy a nyilvános helyeken elérhető Wi-Fi hotspotok tekintetében Európában Svájc áll az első helyen, ahol is 100.000 lakosra jelenleg mintegy ötvenhárom publikus hotspot jut. Az Egyesült Királyságban 100.000 lakosra negyvennyolc, Svédországban pedig harmincnyolc WLAN csatlakozási pont jut.

Érdekesség, hogy e tekintetben a mintegy 14.200 nyilvános hotspottal rendelkező Németország alaposan le van maradva: 100.000 lakosra itt mindössze tizenhét hotspot jut. Magyarországi adatokat sajnos nem tartalmaz a jelentés, mindenesetre ha nyilvános helyeken elérhető WLAN hotspotokat keresünk, jó szolgálatot tehet például a Hotspotter nevezetű website, ahol a fizetős és ingyenes hotspotok is fel vannak tüntetve.

A Bitkom szerint a WLAN technológia szépen lassan az otthonokat is meghódítja magának. Az Európai Unió háztartásainak átlagosan negyvenhat százalékában üzemel Wi-Fi router. E tekintetben messze Spanyolországban a legnagyobb az otthoni WLAN penetráció, itt ugyanis a háztartások mintegy hatvannyolc százalékában van Wi-Fi. Franciaországban hatvanhét százalékos, Belgiumban ötvenhárom százalékos, Németországban pedig negyven százalékos az otthoni WLAN lefedettség.

A Bitkom egyébként felhívja a figyelmet arra, hogy a Wi-Fi adatátvitelt ma már nem csak notebookok, hanem számos különböző mobiltelefon segítségével is igénybe lehet venni. Zárójelben megjegyzem, hogy ma egy mobiltelefon akár már hotspotként is funkcionálhat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés