Connect with us

technokrata

Google Android mobilok – a nagy csalódás?

Kütyük

Google Android mobilok – a nagy csalódás?

Az Android platform szekere a jelek szerint elég nehezen lódul meg.

Mint ismeretes, a világ első Google Android alapokon nyugvó telefonja, a HTC által fejlesztett T-Mobile G1 a múlt hét elején mutatkozott be az USA-ban, a kereskedelmi forgalomban pedig október 22-től lesz kapható, kétéves hűségnyilatkozat vállalása mellett 179 dolláros (30 ezer forint) áron. Novembertől az Egyesült Királyságban is megjelenik az újdonság, mely 2009 elején Ausztriát, Csehországot, Hollandiát és Németországot is meg fogja hódítani magának.

Nem sokkal a bejelentés után a Deutsche Telekom egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy a német T-Mobile számára a G1 csupán a kezdet, melyet 2009 folyamán több vadonatúj, ugyancsak Google Android-alapú készülék követ majd. Tudvalévő, hogy a közeljövőt illetően többek közt az Asus, az LG, a Motorola és a Samsung is komoly Android tervekkel rendelkezik, azonban nem eszik ilyen forrón a kását.

A legfrissebb információk szerint a dél-koreai LG és Samsung csak a vártnál jóval később és az eredetileg tervezettnél kevesebb Google mobilt fog piacra dobni. Jól értesült források felhívják a figyelmet arra, hogy az LG és a Samsung első ilyen telefonjai legkorábban 2009 harmadik negyedévében érkeznek majd meg.

Az első Google Android mobil sem designja, sem pedig szolgáltatási köre révén nem volt képes az iparág lenyűgözésére, a nagy mobil operátoroknak (például Vodafone) pedig állítólagosan a platform üzleti modellje sem tetszik igazán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek