Connect with us

technokrata

70 ezerbe kerül az első 5 megapixeles Motorola

Kütyük

70 ezerbe kerül az első 5 megapixeles Motorola

Rég hallottunk már az első 5 megapixeles Motoroláról, így most egy kicsit utánakérdeztünk.

A Motorola idén nyár elején leplezte le első 5 megapixeles kamerás telefonját, a ZN5-öt, melyről akkoriban csak annyit lehetett hallani, hogy valamikor ősszel jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. Nos, a Motorola hazai képviseletétől most megtudtuk, hogy a Motorola ZN5 hivatalosan várhatóan a jövő héten debütál majd a magyar kereskedések polcain. A készülék ajánlott (kártyafüggetlen) végfelhasználói ára 70 ezer forint lesz.

Motorola ZN5
A 114 gramm tömegű, candybar formájú telefon egész pontosan 118 milliméter hosszú, 50,5 milliméter széles és 16 milliméter vastag, vagyis csak egy kis jóindulattal nevezhető ultra-vékonynak, de még így is jóval karcsúbb, mint például a Nokia N82.

Az elhúzható lencsevédő mögött egy Kodak fejlesztésű, CMOS technológiájú képszenzor rejtőzik, melynek segítségével maximum 2.560×1.920 képpontos felbontású fényképek készíthetők. Ami újdonság, hogy nem csak JPEG, hanem nyers RAW fotókat is lőhetünk a ZN5-tel, ami viszont felettébb elkeserítő, hogy nem csak a VGA, hanem még a QVGA videófelvevő felbontás is hiányzik, így ezúttal be kell érnünk a 176×144 pixeles videófelbontással. A kamera kapcsán említést érdemel továbbá a xenon-vaku, az autofókusz, a Kodak Perfect Touch képminőség javító technológia, a panorámakép funkció, illetve az állítólagosan villámgyors működés (dedikált képfeldolgozó processzor).

A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalató, a 400 MB-os belső memória pedig microSD memóriakártyákkal bővíthető (a slot sajnos az akksi alatt van). A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Motorola ZN5 GPRS és EDGE hálózatokban használható, vagyis sem UMTS, sem pedig HSDPA nincs benne. Kárpótlásul viszont kapunk Wi-Fi-t (802.11b/g), Bluetooth 2.0-át (A2DP) és USB 2.0-át, valamint egy sztereó FM rádió és egy TV-kimenetet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek