Connect with us

technokrata

25 Megabites ADSL

Kütyük

25 Megabites ADSL

Mától.

Az EnterNet 2001 bejelentette 25 Mbit/s letöltési sebességű ADSL-jét, ami 5 Mbit/s feltöltést tesz lehetővé. A VDSL technológián alapuló szolgáltatás a normál ADSL-hez hasonlóan a már meglévő telefonvonalakon, a hagyományos beszélgetés felett nagysebességű, aszimmetrikus adatátviteli képességet biztosít. A fenti sávszélességből 4 Mbit/s letöltés és 1 Mbit/s feltöltés garantált.

Az EnterNet a 25 Mbit/s ADSL szolgáltatáson belül is megkülönböztet egyéni és üzleti célú csomagokat. Az egyéni csomag havidíja nagyságrendileg 13.000 Ft bruttó, míg az üzleti 30.000 Ft nettó összegre tehetőek. Az egyéni csomagokon szerver üzemeltetése nem megengedett.

A VDSL (nagy sávszélességű digitális előfizetői vonal) a ma használatos ADSL technológiák egy továbbfejlesztett változata, segítségével a telefonvonalként használt csavart rézérpáron a korábbinál gyorsabb digitális adatátvitel érhető el. A technológiában jelentős szerepet játszik a központtól való nyomvonal távolság, jelen esetben a központoktól 1 km sugarú körzetben tud az EnterNet 25 Mbit/s sebességet nyújtani. Ez a sebesség már elegendő a HDTV szolgáltatások nyújtásához, de a nagy sávszélességű feltöltés miatt akár alternatíva lehet a drága, szimmetrikus technológiák kiváltásához is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin