Connect with us

technokrata

Böngészők teljesítménye

Kütyük

Böngészők teljesítménye

Eredmények kozmetikázás nélkül.

A Google Chrome (letöltés itt) megjelenésével alaposan megbolydult a browserek körül mostanában kicsit leült állóvíz (még ha a keresővállalat szoftverének népszerűsége már hanyatlik is). Azzal, hogy a Google kihangsúlyozta a teljesítményt, komoly vitát indított el arról, hogy most tulajdonképpen melyik alkalmazás is a leggyorsabb. Ami biztosra vehető, hogy ez nem a Microsoft féle Internet Explorer

Részletes elemzést végzett a Lifehacker site, kiderítendő az igazságot. Ennek során három fő részre bontották a tesztelést. Az elsőben az oldalbetöltődés sebességét vizsgálták, a másodikban a Javascript és CSS teljesítményt, míg végül a memóriahasználatra voltak kíváncsiak. Minden kategóriában külön hirdettek eredményt, és habár így három győztes született, a Google Chrome egyik esetben sem végzett az élen (igaz, a második során majdnem megnyerte a vetélkedést).

Az utolsó teszt végzésénél egy kis turpisságra is fény derült. Az Internet Explorer (hetes és nyolcas béta változat) foglalta alapértelmezett esetben a legkevesebbet az operatív tárból, ami alapján akár elismeréssel is szólhatnánk a redmondi böngésző teljesítményéről. Megváltozott azonban a kép, amint elkezdték használni a szoftvereket – nyolc fülnyi megnyitott weboldal után minden más browsernél többet evett a memóriából…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák