Connect with us

technokrata

A Sony Ericsson is bezöldül: biomobilok és újrahasznosítás

Kütyük

A Sony Ericsson is bezöldül: biomobilok és újrahasznosítás

Környezettudatos gondolkodásmód a japán-svéd gyártónál.

A Sony Ericsson bejelentette, hogy elindította az úgynevezett GreenHeart (ZöldSzív) projektet, melynek lényege, hogy a közeljövőben olyan új mobil készülékek lássanak majd napvilágot, melyek a lehető legkevésbé terhelik a környezetet. Ezek az új modellek bio-műanyagból készült borítást kapnak, billentyűzetüket újrafelhasznált anyagokból gyártják, minimális a fogyasztásuk és rendkívül hatékony a töltőkészülékük.

Ezek az új telefonok már nem is kapnak hagyományos, papír alapú dokumentációt, így a felhasználóknak HTML szabványú (e-manual) leírásokra kell majd számítaniuk. Talán már mondanom sem kell, hogy a GreenHeart telefonok doboza újrahasznosított papírból készül, méretük pedig a lehető legkisebb, ami jelentősen csökkenti a szállítás kapcsán felmerülő költségeket, illetve környezetszennyezést.

Ezzel párhuzamosan elstartol az ˝Environmental warranty˝ nevezetű projekt, melynek keretein belül a Sony Ericsson világszerte saját mobiltelefon begyűjtő és újrahasznosító pontokat hoz létre. Jelenleg egyébként már több mint 500 ilyen helyszín található világszerte.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek