Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: a G1 után több új Google mobil is érkezik

Kütyük

T-Mobile: a G1 után több új Google mobil is érkezik

A magenta szolgáltató az Android elkötelezett híve.

Ahogy arról már beszámoltunk, a kedden az USA-ban debütált T-Mobile G1 a világ első olyan mobiltelefonja, mely a Google Android platformra épül: a nem túl egyedi megjelenésű és technológialag sem éppen csúcskategóriás készülék az Egyesült Államokban október 22-től lesz kapható, kétéves hűségnyilatkozat vállalása mellett 179 dolláros (30 ezer forint) áron. Novembertől az Egyesült Királyságban is megjelenik az újdonság, mely 2009 elején Ausztriát, Csehországot, Hollandiát és Németországot is meg fogja hódítani magának.

Christopher Schlaffer, a Deutsche Telekom fejlesztési vezetője az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a német T-Mobile számára a G1 csupán a kezdet, melyet 2009 folyamán több vadonatúj, ugyancsak Google Android-alapú készülék követ majd. Ezek az újdonságok más-más kategóriában debütálnak majd, azonban közös vonásuk lesz, hogy elsősorban mobil internetezésre lesznek kihegyezve.

A fekete, fehér és barna színváltozatokban készülő G1-et ugyebár a tajvani HTC fejlesztette ki, de tudvalévő, hogy a közeljövőt illetően többek közt az Asus, az LG, a Motorola és a Samsung is komoly Android tervekkel rendelkezik. Kíváncsian várjuk, hogy melyik gyártó rukkol majd elő az első igazán ütőképes Google mobillal, mert specifikációi, illetve designja alapján a G1 eddig ugyebár nem aratott osztatlan sikert. Tény, hogy az Apple iPhone 3G sem éppen egy óriási tudású készülék, de az almás telefonnak legalább ütős a designja.

T-Mobile G1
Az UMTS- és HSDPA-képes (7,2 Mbps) T-Mobile G1 első pillantásra leginkább az Apple iPhone-ra hasonlít, azonban van néhány jelentős különbség: a G1-en a kijelző alatt nem csak egyetlen kezelőszerv található, illetve a G1 szétcsúsztatható kialakítású, és egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet is magában rejt. A 158 gramm tömegű (iPhone 3G: 133 gramm), tehát nem éppen pehelysúlyú újdonság alaphelyzetben 117 milliméter hosszú, 55,7 milliméter széles, illetve 17,1 milliméter vastag.

A 480×320 pixeles felbontású és 3,2 colos képátlójú TFT érintőkijelző 65 ezer színárnyalatú (a Home Screen teljesen személyre szabható), az autofókuszos digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontású fényképek készíthetők (videófelvevő funkció az iPhone-hoz hasonlóan nincs!). Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő (iránytűvel), a Wi-Fi és Bluetooth támogatás (A2DP nélkül), a 8 GB-ig bővíthető memória, az 5,5 órás beszélgetési idő, illetve a mintegy 400 órás készenlét (1.100 mAh lítium-ion).

A Google Maps (Street View), Google Talk, Gmail (push, full HTML) és YouTube alkalmazásokat felvonultató készülékhez alaphelyzetben egy 1 GB-os memóriakártya jár. A mozgásszenzoros telefonhoz az Android Marketről lehet majd letölteni különböző alkalmazásokat, zenéket pedig az Amazon MP3 Store-ból vásárolhatnak a felhasználók, 0,89 dolláros darabáron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés