Connect with us

technokrata

Piacon a 16 GB-os parányi microSD kártyák

Kütyük

Piacon a 16 GB-os parányi microSD kártyák

Óriási kapacitású mini memóriakártya újdonságok a SanDisk tálalásában.

Emlékezetes, hogy a SanDisk idén januárban a CES 2008 szakkiállításon jelentette be, hogy a közeljövőben megkezdi a világ első 12 GB-os microSD termékeinek a kereskedelmi forgalmazását. A vállalat aztán végülis a 12 GB-os helyett egyből inkább a 16 GB-os, még újabb változatra kezdett koncentrálni.

Nos, a legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a SanDisk októberben világszerte piacra dobja első 16 GB kapacitású microSDHC kártyáit, melyek ajánlott végfelhasználói ára 70 euró, vagyis mintegy 17 ezer forint lesz. Erdemes eljátszani a gondolattal, hogy amennyiben egy 16 GB-os integrált memóriával rendelkező Nokia N96-ba teszünk egy 16 GB-os microSD-t, akkor a memória összkapacitása eléri a 32 GB-ot. Pestiesen szólva, ez azért nem semmi! (Az Apple egyébként valamikor a közeljövőben tervezi majd piacra dobni az iPhone 3G 32 GB integrált memóriával szerelt új csúcsmodelljét.)

A SanDisk a microSD mellett a Sony Memory Stick Micro (M2) termékcsaládot sem kívánja elhanyagolni. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a kereskedelmi forgalomban ugyancsak októberben debütál majd az első 16 GB-os SanDisk M2 memóriakártya, még pedig 90 eurós (22 ezer forint) kezdőáron. Érdeklődve várjuk, hogy a vadonatúj 16 GB-os kártyák megjelenése milyen hatást gyakorol majd a kisebb kapacitású (2, 4, 8 GB) modellek árára!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek