Connect with us

technokrata

Szabadon konfigurálható Dell notebookok

Kütyük

Szabadon konfigurálható Dell notebookok

Rendelésre gyártott hardverek.

A márkás számítástechnikai eszközök hagyományos, itthon is jellemző értékesítési ökoszisztémájában a felhasználónak alig van beleszólása abba, hogy milyen komponensekből épül fel az általa kiválasztott hardver, és ahhoz milyen szolgáltatások járnak. A gyártók nagy tételben előállított termékeit a disztribútorok hozzák be az országba és osztják szét a viszonteladói és kiskereskedelmi csatornában, ami azt jelenti, hogy a vevő a kereskedők által választott termékekből válogathat. Ez azonban most megváltozik.

A notebook.hu Kft. disztribútori megállapodást kötött a Dellel, emellett pedig bejelentette webshopja, a konfigurator.hu megnyitását: az online márkaboltban a vásárlók az alkatrészek, szoftverek és kiegészítők kiválasztásával maguk konfigurálhatják, állíthatják össze a kiszemelt Dell terméket. „Hisszük, hogy a vásárlónak magának kell eldöntenie, hogy mire van szüksége” – mondta az új disztribútor kiválasztásának okairól Damján Tamás, a Dell Magyarország vezetője.

Egy számítógép esetében például a vásárló nemcsak a processzor típusát, a merevlemez kapacitását, az operációs rendszert vagy a garancia időtartamát választhatja ki, hanem akár azt is, hogy hogyan legyen partícionálva a merevlemez, alapértelmezés szerint melyik meghajtóról bootoljon a rendszer, vagy szükség van-e Wake-on-LAN lehetőségre, de lehet kérni előtelepített vírusirtót és irodai szoftvert is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle