Connect with us

technokrata

Nem lódíthatnak a szolgáltatók a sávszélességről

Nem lódíthatnak a szolgáltatók a sávszélességről

Kütyük

Nem lódíthatnak a szolgáltatók a sávszélességről

December közepétől az internetszolgáltatóknak minden megjelenésükben, beleértve a hirdetéseket, az elvi maximált sávszélesség mellett azt is fel kell tüntetniük, hogy ehhez mekkora garantált le- és feltöltési sebesség tartozik – jelentette be Dömötörné Ács Katalin, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) főigazgató-helyettese egy tegnapi sajtótájékoztatón.

A hatóság ettől azt várja, hogy az egymás mellett nyilvánosságra hozott két érték egyre inkább közelít egymáshoz. A cégek ugyanis a versenyben licitálva olyan értékeket kommunikáltak, amelyeket esetenként nem tudtak teljesíteni. A közölt adatok hitelességét az NHH ellenőrzi és szükség esetén szankcionál. Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője azt közölte, hogy a szolgáltatások összehasonlítására szolgáló “Tantusz” felületén a későbbiekben ők is feltüntetik a cégek garantált sávszélességére vonatkozó adatait.

Az NHH idén újra közzétette a szolgáltatások minőségét bemutató adatokat, ezek kapcsán Somodi Attila, az NHH központi piacfelügyeleti osztályvezetője kiemelte: arányában és összességében is a mobiltelefon-szolgáltatással van a legkevesebb gond. A legtöbb panasz az internetszolgáltatások kapcsán érkezik; mint Somodi hozzátette, a hazai internetszolgáltatást a gyors növekedés és az elaprózódott piac jellemzi, a bővüléssel járó feladatokkal a szolgáltatók nem mindig tudnak lépést tartani, ezért sok a panasz a szolgáltatás minőségére, illetve az ügyfélszolgálatok működésére. A panaszok zöme a sávszélességgel kapcsolatos, erre az NHH reményei szerint megoldást fog jelenteni a garantált le- és feltöltési sebességre vonatkozó adatok közzététele. A főigazgató-helyettes azt is elmondta, hogy a mobiltelefon-szolgáltatóknak célértéket kell vállalniuk a saját hálózaton belül küldött és fogadott sms-ekre és mms-ekre, vagyis meg kell adniuk, hogy egységnyi idő alatt hányat továbbítanak sikeresen ezekből. Idővel ezt is ellenőrzi a hatóság.Szólj hozzá!

Dotkom

Nem lódíthatnak a szolgáltatók a sávszélességről

A jól hangzó elméleti sávszélesség mellett a garantált sávszélességi adatokat is fel kell tüntetni.

December közepétől az internetszolgáltatóknak minden megjelenésükben, például hirdetéseikben, az elvi maximált sávszélesség mellett azt is fel kell tüntetniük, hogy ehhez mekkora garantált le- és feltöltési sebesség tartozik – jelentette be Dömötörné Ács Katalin, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) főigazgató-helyettese. A hatóság ettől azt várja, hogy az egymás mellett nyilvánosságra hozott két érték egyre inkább közelít egymáshoz. A közölt adatok hitelességét az NHH ellenőrizni fogja, és szükség esetén szankcionál. Takács Péter a Hírközlési Fogyasztói jogok képviselője azt közölte, hogy a szolgáltatások összehasonlítására szolgáló “Tantusz” felületén a későbbiekben ők is feltüntetik például az ár mellett a cégek garantált sávszélességére vonatkozó adatait is, ami segítheti a felhasználót a szolgáltatás kiválasztása során. Somodi Attila, az NHH osztályvezetője kiemelte, hogy az elmúlt évben a mobiltelefon-szolgáltatással volt a legkevesebb probléma, míg az igénybevehető szolgáltatások, valamint az ügyintézés területén is az internetszolgáltatással volt a legtöbb gond.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle