Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megállíthatatlan zene/film/játékletöltés: 15 millió kalóz az Öbölben

Kütyük

Megállíthatatlan zene/film/játékletöltés: 15 millió kalóz az Öbölben

Mérföldkőhöz érkezett a legismertebb file-megosztó szolgáltatás.

Vasárnap jelentette be a svéd alapítású The Pirate Bay, hogy már több mint 3 millió regisztrált felhasználóval rendelkeznek, illetve nemrég sikerült új rekordot dönteniük az egyedi peerek (vagyis a file-cserében megosztóként szereplő számítógépek) tekintetében is. A Kalóz-öböl beszámolójának értelmében 2008 szeptemberében volt olyan nap, amikor majdnem 15 millió peer szorgoskodott a file-ok (újra)elosztásában, ezzel a legnagyobb bittorrent trackerré téve a TPB-t.

A bejelentés pillanatában a The Pirate Bay 1.288.514 torrentet tartalmazott adatbázisában, amelyhez vagy seederként, vagy leecherként 14.786.539 egyedi peer csatlakozott. Összehasonlításképp: 2006 decemberében még „csupán” maximum 576.080 torrentet szolgáltak ki a kalózok szerverei, amihez akkor (csúcsidőszakban) 4.274.698 peer kapcsolódott. Ez azt jelenti, hogy két évnek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy háromszor többen „szedjék a cuccot”.

A Kalóz-öböl egyik alapítója és a hardveres rendszer fenntartásáért felelős vezetője, TiAMO nyilatkozott is az eset kapcsán: „Nagy köszönet minden felhasználónak, aki segített azzá tenni a site-ot, ami lett. Addig növekszünk, amíg használjátok a weblapot, megtöltitek tartalommal a szolgáltatást és megosztotok.”

Nem kétséges, hogy jelentős mértékű terhelést ró a szerverparkra ez a forgalomnövekedés. Júliusban például több mint egy napig elérhetetlen volt a TPB site-ja, mivel képtelenek voltak kiszolgálni a beérkező kérelmeket. Becslések szerint a Kalóz-öböl minden nap nagyjából 7-8 millió keresést szolgál ki – ez havonta 230 milliót jelent durván.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés