Connect with us

technokrata

Harmadára zuhan a gyári autós navigációk ára

Kütyük

Harmadára zuhan a gyári autós navigációk ára

A Renault az egyik nagy navigációs cég segítségével alaposan le kívánja törni a gyári GPS navigációk árát.

A TomTom és a Renault bejelentette, hogy stratégiai együttműködést kötnek, és nagyjából 500 eurós (120 ezer forint) áron kínálnak majd teljesen integrált fedélzeti navigációs rendszereket. A TomTom és a Renault együttműködési szerződést írt alá, melynek eredményeképpen számos Renault modellt megfizethető fedélzeti navigációs készülékkel látnak el. Ez az új együttműködés várhatóan mindkét cég növekedéséhez hozzájárul majd. Az első berendezés várhatóan 2009 első felében kerül majd az autókba (a térképeket a Tele Atlas biztosítja).

Amennyiben egyébként ma valaki például egy Renault Mégane-ba navigációs rendszert szeretne rendelni, annak ez nem kevesebb mint 350 ezer forintjába kerül. Ugyanez egy Laguna esetében már 400 ezer forintot kóstál. Az alábbi felvételen már a vadonatúj, 2009-es Renault Mégane modell látható.

Az elmúlt négy évben az autós navigációk fogyasztói piaca robbanásszerű növekedésnek indult, és a készülékek iránt mutatott kereslet várhatóan a jövőben is óriási marad. A TomTom és a Renault készen áll, hogy a navigációs rendszereket, beépített autós navigációs rendszerek formájában, elsőként tegye elérhetővé nagy tömegek számára.

˝A TomTom egyedülállóan használta ki a navigációs rendszerek piacának növekedését a járműiparban˝ – mondta Harold Goddjun, a TomTom vezérigazgatója. ˝Mi hívtuk életre azt a termékosztályt, amit ma autós navigációs rendszereknek nevezünk. Azáltal, hogy termékkínálatunkkal megértjük és elérhetővé tesszük mindazt, amit a vásárlók egy navigációs rendszertől elvárnak, az első számú márkává váltunk. Kevesebb, mint egy évvel ezelőtt jelentősen kibővítettük gépjárműmérnöki csapatunkat, most pedig nagy örömünkre szolgál, hogy a Renault-val társulhatunk. Ennek eredményeképpen sokkal szélesebb közönség veheti majd hasznát könnyedén használható navigációs megoldásainknak, melyek a legjobb térképekkel, a legjobb útvonaltervezéssel, és a legjobb közlekedési információkkal látják el vásárlóinkat˝.

A Renault már 1994-ben fedélzeti navigációs rendszerrel felszerelt autót kínált: már ekkor ki lehetett próbálni a Carminat navigációval ellátott Safrane modelleket. ˝Ma a Renault azért kötött szerződést a TomTommal, hogy naprakész, teljesen integrált navigációs rendszerrel láthassa el termékeit, körülbelül 500 euróért˝ – mondta Patrick Pelata, a Renault ügyvezető alelnöke, a cég Európai Igazgatósági Testületének vezetője. ˝Egy navigációs rendszer gyártóval együttműködve több időt tudunk marketing tevékenységre fordítani, rugalmasabbakká válhatunk, miközben a beépített, integrált navigáció révén ergonomikus, jó minőségű, biztonságos és megbízható megoldást biztosítunk ügyfeleink számára. Ennek az áttörésnek köszönhetően vásárlóink a jövőben még kifizetődőbbnek és értékesebbnek találják majd termékeinket˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek