Connect with us

technokrata

Új éra a mobil fotózásban: 9 megapixel és villámgyors működés

Kütyük

Új éra a mobil fotózásban: 9 megapixel és villámgyors működés

A mobiltelefonokba szerelt kamerák felbontása és sebessége tovább növekszik.

A német székhelyű Digital Imaging Systems (DIS) a Kölnben megrendezett Photokina szakkiállítást használta fel arra, hogy hivatalosan bejelentse a világ első 9 megapixeles felbontású, kifejezetten mobiltelefonokba szánt digitális fényképezőgép modulját. A DIS6931 típusjelzésű modul azonban nem egyszerűen csak nagy felbontása révén kíván tarolni: a kis szerkezet villámgyors autofókuszt kapott, és az exponáló gomb lenyomását követően gyakorlatilag késlekedés nélkül elkészíti a felvételeket.

A maximum 3.488×2.616 képpontos felbontású felvételek készítését lehetővé tévő kamera modul kevesebb mint 300 milliszekundum alatt elvégzi a fókuszálást, és alig 200 milliszekundum az az idő, ami az exponáló gomb és a fénykép rögzítése között eltelik. A kiváló minőségű lencsét, mechanikus zárat, ND-szűrőt és fejlett DSP chipet tartalmazó DIS6931 próbagyártása már meg is kezdődött, a tömeggyártás pedig várhatóan az idei év utolsó negyedévében fog megkezdődni. Kíváncsian várjuk, hogy a nagy mobilgyártó cégek közül melyik csap majd le elsőként az újdonságra!

Mint ismeretes, az európai piacon mostanság kezdenek felbukkanni az első 8 megapixeles kamerás mobilok (Sony Ericsson C905, Samsung i8510, LG KC910), Dél-Koreában viszont már jó ideje kaphatók 10 megapixeles és optikai zoomos szupertelefonok is, miközben a sokak által egyszerűen csak ˝csodamobil˝-nak becézett Apple iPhone 3G még 2 megapixelnél tart (AF, vaku és videófelvevő nélkül).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák