Connect with us

technokrata

3G mobilok – hányan használunk ilyen telefonokat?

Kütyük

3G mobilok – hányan használunk ilyen telefonokat?

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül hol tart az UMTS térnyerése!

A comScore piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 3G fronton az Egyesült Államok bizony beelőzte Nyugat-Európát, még ha csak egy hajszálnyival is. Az idei esztendő második negyedévének adatai szerint ugyanis az USA-ban a mobil előfizetők 28,4 százaléka rendelkezik 3G telefonnal, Nyugat-Európában pedig ugyanez az arány 28,3 százalék, vagyis a különbség mindössze 0,1 százalék.

Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban egy év alatt több mint 80 százalékkal nőtt az UMTS adatátvitelre és videótelefonálásra képes mobiltelefonok száma, mely így már meghaladja a 64 milliót. A comScore szerint a 3G amerikai előretörése a jövőben is tovább fog folytatódni, melyben nem kis szerepe lesz a nemrégiben debütált Apple iPhone 3G, illetve Samsung Instinct készülékeknek.

Nyugat-Európában jelenleg egyébként Olaszországban a legmagasabb a 3G penetráció, itt ugyanis a használatban lévő telefonoknak már több mint 38,3 százaléka UMTS kompatibilis. A második helyen Spanyolország tanyázik, ahol is jelenleg mintegy 37,2 százalékon a 3G. Németországban és Franciaországban jelenleg az előfizetőknek csak mintegy 23,9, illetve 17,1 százaléka használ 3G készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp