Connect with us

technokrata

Repülne? Nincs több sorban állás vagy idegeskedés

Kütyük

Repülne? Nincs több sorban állás vagy idegeskedés

Online check-in a Malévnál.

Akár otthonról is becsekkolhatunk a Malévnál bevezetett online check-in szolgáltatásnak köszönhetően. A repüléstechnikai IT-ra specializálódott SITA technológiájára épülő új megoldás segítségével el lehet kerülni a start előtti kapkodást és a kígyózó reptéri sorokat.

„Egyre több utas használja a különböző önkiszolgáló rendszereket világszerte. [..] Az új online utaskezelési rendszer segítségével az elektronikus jeggyel rendelkező utasok valamennyi Budapestről induló, menetrend szerinti közvetlen Malév járatra (New York és Torontó kivételével), mostantól akár otthonról vagy az irodából is becsekkolhatnak. Kizárólag internetkapcsolatra van szükség.” – mondta Leonov Péter, a Malév vezérigazgatója.

Az online becsekkolás csak egy a sok megoldás közül, amivel az utasok egyre inkább maguk oszthatják be idejüket a repülőtéren: „Hat darab önkiszolgáló utaskezelési pultot helyeztünk el Ferihegyen, illetve a jegyrendeléseket is már több éve online lehet intézni. A következő egy év során pedig az online check-in szolgáltatásunkat a világ bármelyik repteréről elérhetővé tesszük, ahol erre a technikai lehetőségek adottak.” – hozott konkrét példákat a Malév vezérigazgatója.

Egyre több légitársaságnál számít elvárt szolgáltatásnak az online check-in, miközben nem csak az alkalmazottak létszámát képesek ezáltal optimalizálni, de a reptéreken szokásos zsúfoltságot is csökkentik. A 2008-as Airline IT Trends Survey szerint – mely a légiközlekedési ipar jelenlegi és jövőbeli IT helyzetét vizsgálja – a jövőben várhatóan a légitársaságok 92%-a fogja az online check-in technológiát bevezetni.

„Az egyre inkább népszerű online utaskezelésnek három alapvető célt kell szolgálnia: az utasok elégedettségének növelésén kívül a költségeket valamint a reptéri sorbanállást is csökkentenie kell.” – tette hozzá Ilya Gutlin, a SITA kelet- és közép európai alelnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek