Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet: mennyire vagyunk lemaradva a Nyugattól?

Kütyük

Internet: mennyire vagyunk lemaradva a Nyugattól?

Az internet-penetráció folyamatosan nő Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon – ám ennek üteme még mindig csak fele akkora, mint a fejlett piacoké.

A 2007. december és 2008. május közötti időszakban az internet-penetráció nőtt Csehországban, Lengyelországban és Magyarországban is. A legnagyobb mértékű internet-használatot Csehországban mérték, 2008. májusban. A Gemius és a Mediaresearch adatai szerint a vizsgált mutató elérte az 54,6%-ot. A MillwardBrown SMG/KRC kutatása alapján májusban 45%-os volt az internet-penetráció Lengyelországban. Magyarországon a penetráció csupán 40%-os volt ugyanekkor a gemius/Ipsos Audience mérése szerint.

A CEE (Közép- és Kelet-Európa) régió országainak internetes penetrációját az e tekintetben legfejlettebb ország, vagyis Dánia statisztikáival összehasonlítva lehet legjobban elemezni. A Gemius kutatásának eredménye kimutatta, hogy az internet elterjedtsége a skandináv országban 82,03%-ot ért el ez év májusában. Ez majdnem kétszer annyi, mint a fentebb említett CEE országokban.

„Habár az internet-penetráció még mindig Dániában a legnagyobb, mely az egyik legfejlettebb online piacnak számít Európában, a közép- és kelet-európai országok sem maradnak el tőle, ha a látogatónkénti átlagos oldalletöltés-számot vagy a felhasználónként átlagosan online eltöltött időt vesszük figyelembe.” – hívja fel a figyelmet Filip Pieczyński, a Gemius SA nemzetközi részlegének vezetője.

Ha az első 100, legtöbb valós felhasználóval rendelkező webhelyet vizsgáljuk a négy országban, akkor kiderül, hogy látogatónkénti átlagban a legtöbb oldalletöltéssel (1169) Csehország büszkélkedhet. Dánia e tekintetben a második helyen áll 642 oldalletöltéssel. Lengyelországban ez az érték látogatónként 625, Magyarországon 277 májusban.

Ha azt vesszük figyelembe, hogy mennyi időt töltöttek el a látogatók a vizsgált weboldalakon, akkor jól látszik, hogy a csehek jóval több időt töltöttek el internetezéssel, mint a dánok, a lengyelek vagy a magyarok. Egy cseh internetező majdnem 24 órát töltött el online májusban. Lengyelország a második a sorban, látogatónként 19 órával. Dániában 7 óra 26 percet, Magyarországon 6 óra 15 percet interneteztek átlagosan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés