Connect with us

technokrata

Új Garmin GPS autósoknak, hajósoknak, bicikliseknek és gyalogosoknak

Kütyük

Új Garmin GPS autósoknak, hajósoknak, bicikliseknek és gyalogosoknak

Hamarosan Magyarországon is kapható lesz a Garmin új multifunkciós fejlesztése.

Több felhasználási módra is alkalmas, hordozható navigációs készüléket fejlesztett ki a Garmin. A könnyen használható készülék gyalogláshoz, kerékpározáshoz, robogózáshoz, autózáshoz és hajózáshoz is jó választás lehet. A nüvi 500-as sorozat a benne megtalálható NavTeq térkép adatbázis mellett képes különböző típusú térképadatok kezelésére – a Topo (kirándulós) és a Blue Chart (hajózási) térképek is jól alkalmazhatóak a készüléken.

Az új vízálló nüvi 500 sorozat egyesíti a legújabb Garmin navigációs megoldásokat, így megtalálható benne a Hotfix (gyors pozícionálás), a részletes NavTeq Európa térkép, valamint NaviGuide Magyarország térkép, számtalan érdekes pont (POI), sőt, kompatibilis a forgalmi információs rendszerrel is (TMC), amivel elkerülhető a dugókban való ücsörgés, immár Magyarországon is. Ráadásul a nüvi 500-as sorozat a Garmin népszerű ˝˝Hol vagyok?˝ funkciójával ellátva érhető el. Egy egyszerű érintés az ikonra és rögtön láthatóvá válnak a pontos koordináták, a legközelebbi kereszteződések, megtudhatjuk a közelben lévő kórházak, rendőrségek, benzinkutak és szervizek címeit és telefonszámait. Ezen túl a Garmin Connect Photos funkcióval a felhasználó választhat a számtalan Google Panoramio kép közül, hogy a fotók segítségével tájékozódhasson szárazon és vízen egyaránt. A nüvi 500-as sorozat készülékeiben egyetlen érintéssel válthatunk a gyalogos, kerékpáros, autós, illetve hajós funkciók között.

Gyalogos, kiránduló funkció
A vízálló kijelzővel és árnyékolt digitális magassági térképpel rendelkező nüvi 500-as modellek felkészültek a kalandozásra. A sorozat tagjainak alapfelszereltsége az iránytű, a track log és a kivehető, újratölthető akkumlátor, a hosszas szabadtéri tartózkodásokhoz. A Wherigo és a Geocaching játék az egész családnak szórakozást biztosít az online elérhető és letölthető kalandokkal és kincskereső programokkal. Az opcionális Topo szoftverek további részletes térképeket kínálnak.
-Wherigo: virtuális szerepjátékot, GPS-es kalandokat kreálhatunk és játszhatunk a való világban. A GPS technológiát használva valós helyekre juthatunk el, és a kalandot virtuális tárgyakkal és karakterekkel kombinálhatjuk
-Geocaching: egy szórakoztató kalandjáték, melyben egyének, vagy csapatok helyeznek el kis ládikókat szerte a világban és felteszik azok pozícióját az internetre. A GPS-használók a koordináták segítségével megtalálhatják a rejtekhelyeket. Ha megtalálta, a látogató többféle jutalomban részesülhet, csak annyit kell tennie, hogy ő is hagy egy ajándékot a következő megtalálónak.

Kerékpár / robogó
A nüvi 500-as széria egyszerűen illeszthető a kerékpárhoz vagy a robogóhoz. Felhasználói felülete kényelmesen kezelhető. A nüvi 500 ellenáll az UV A és UV B sugárzásnak, maró anyagoknak, fényes, világos képernyője pedig erős napsütésben is jól látható. Ha változik az idő és eső esik, a vízálló külső biztosítja, hogy a fordulóról-fordulóra történő navigáció a lehető leggyorsabban, a legrövidebb idő alatt eljuttasson a célhoz.

Autózás
A nüvi 500 két egyszerű menüponttal üdvözöl: ˝Hová?˝ és ˝Térképnézet˝. A kijelzőn egyetlen érintésre megjelennek a címek, szervizek, és fordulóról fordulóra hang irányít a végcélhoz. NaviGuide Magyarország térképpel, illetve a teljes európai régióról City Navigator NT térképpel feltöltve érhetőek el a készülékek. Számtalan POI (Érdekes pont) található az adatbázisban, a digitális magassági térkép – mely nagyobb zoomnál árnyékolva mutatja a terep kontúrjait – pedig a még könnyebb tájékozódást teszi lehetővé. A nüvi 500-as sorozattal különböző tematikus POI-kat is feltölthetünk, például ˝Pub-kalauz˝ (Nagy-Britanniában elérhető) vagy ˝Falk-Marco Polo Útikalauz˝, melyek ezerszámra jelenítik meg a látogatásra érdemes éttermeket, pubokat, látnivalókat. Magyarországi felhasználóknak ingyenesen letölthető a NaviPro kibővített POI adatbázis, valamint a fix telepítésű sebességmérő kamerák adatbázisa is.

Hajózás
Ha az opcionális BlueChart g2 Vision hajózási térképpel töltjük fel, a nüvi 500-as sorozat a vízen is remekül teljesít. Informálódhatunk az árapály-zónákról, a vízben lévő roncsokról, a tiltott területekről, megtalálhatjuk a kikötők térképeit és még sok minden mást. A nüvi 500 tökéletes választás azoknak az alkalmi hajósoknak, akik ugyanazzal a készülékkel szeretnének gyalogolni, autózni, kerékpározni és hajózni is.

A nüvi 500 ország-specifikus City Navigator Map-pel, a nüvi 550 teljes Európai City Navigator Map-pel és részletes utcai és domborzati térképpel kapható. A Magyarországon október elején forgalomba kerülő Nüvi 550 ajánlott végfelhasználói ára 99.900 forint lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák