Connect with us

technokrata

Most már tényleg nem kell tévé!

Kütyük

Most már tényleg nem kell tévé!

Jack Bauer és a Hősök az Interneten.

Az amerikai Internet Movie DataBase, röviden IMDB nemrég jelentette be, hogy jelentős lépést tett online médiatartalmainak kibővítésében. Immár – sajnos egyelőre csak az észak-amerikai kontinensen lakók számára – lehetőség van több mint hatezer film és sorozat megtekintésére. Az Interneten elérhető, streaming formában feltett videók között olyan nagy (sorozat)neveket is találunk, mint a Kiefer Sutherland által játszott Jack Bauerre alapuló 24, vagy az itthon is (mérsékelt) sikerrel játszott, többek között a Veronica Mars-ból ismert Kristen Bell szereplésével futó Hősök (Heroes).

Nem teljesen szűz már ezen a téren az amerikai szolgáltatás: korábban is majdnem minden filmhez rendelkezésre álltak videók. Ám a bejelentést megelőzően csupán rövidfilmek, klipek és bemutatók közül lehetett válogatni, komplett alkotások nem szerepeltek az IMDB repertoárjában. Ez azonban megváltozott; a lehetőség kihasználásához pedig nem is kell túl sokat kattintani: a filmek, sorozatok adatlapjain található nagy, aranyszínű Watch It gombra kell klikkelni. A tartalom java része a Huluról származik, egy kisebb csomag pedig a CBS, a Sony és független filmkészítők közreműködésének köszönhetően érhető el.

Tulajdonképpen kézenfekvő volt a filmek elérhetővé tételéről való döntés meghozatala, hiszen az IMDB az egyik legismertebb filmes információs site a Világhálón. Azzal, hogy immár a webhelyen is meg lehet nézni az alkotásokat, és nem kell továbbnavigálni más oldalakra, az üzemeltetők elérték, hogy az internetező tovább maradjon az oldalukon – és, miután megtekintette a kívánt alkotást, valószínűleg továbbra is a site-on fog kattintani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek