Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone 3G: a japánokat nem kápráztatja el

Kütyük

iPhone 3G: a japánokat nem kápráztatja el

Az Apple új mobilja a vártnál gyengébben szerepel a szigetországban.

Amikor két hónappal ezelőtt forgalomba került az iPhone 3G, a világ számos más országához hasonlóan Japánban is tömött sorokban álltak a vásárlók, csak hogy elsők között vásárolhassanak maguknak ilyen ˝csodamobilt˝. A kezdeti lelkesedés tehát itt is megvolt, azonban a hetek múlásával jelentősen alábbhagyott.

Japánban a harmadik legnagyobb mobil operátor, a mintegy 19,5 millió előfizetővel rendelkező Softbank forgalmazza az Apple iPhone 3G-t. Jelenleg sem a Softbank, sem pedig az Apple munkatársai nem kívánnak nyilatkozni az iPhone 3G japán eladási mutatóival kapcsolatban, azonban független elemzők szerint eddig maximum 200 ezer ilyen telefont adtak el Japánban.

A készülék relatíve sikertelen debütálása mögött elsősorban az áll, hogy tudásához képest az iPhone 3G rendkívül drága, illetve, hogy Japán közismerten az az ország, ahol a legnagyobb tudású, legújabb mobiltelefonok a világon elsőként szoktak megjelenni, az új iPhone szolgáltatási köre pedig ugyebár meglehetősen szűkös.

A külföldi gyártóknak eleve nehéz betörni a japán piacra, ahol jelenleg egyébként a 25 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Sharp áll az első helyen, a világpiaci első helyezett Nokia pedig mindössze 1 százalékos piacrésszel bír. Japánban évente több mint 50 millió mobil talál gazdára – a piacon több mint tíz japán gyártó van jelen.

Az Apple az iPhone 3G-ből az első hatvan napban becslések szerint globálisan mintegy 6 millió darabot adott el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés