Connect with us

technokrata

A 21. század mobil kommunikációja

Kütyük

A 21. század mobil kommunikációja

Napvilágot látnak az MTA és a T-Mobile mobilkommunikációs kutatásainak legújabb eredményei.

A Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile közös társadalomtudományi kutatása, melynek célja a mobilkommunikáció társadalomra gyakorolt hatásainak vizsgálata, immár nyolc éves múltra tekint vissza. Az azóta eltelt időszakban a program nemzetközi hírnévre és elismerésre tett szert.

Jelentőségét jól példázza, hogy a filozófia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a szociológia, a kommunikációtudomány és a politológia területét átfogó kutatás eredményeit eddig hét nagy nemzetközi konferencia alkalmával több száz rangos szakember vitatta meg, és már összesen tizenkét, magyar, angol és német nyelven megjelent tanulmánykötet témájául is szolgáltak.

A soron következő konferenciát, amelynek középpontjában a mobilkommunikáció és a közösségépítő hálózatok etikájának kérdései állnak, 2008. szeptember 25. és 27. között rendezik meg a Magyar Tudományos Akadémián. A tudományos találkozót megelőző sajtókonferencián jelentik be a legújabb tanulmánykötet megjelenését, amelynek fő témája a telekommunikációs konvergencia problematikája társadalomtudományi nézőpontból. A tudományos munka elsősorban napjaink egyik legfontosabb jelenségére, a mobil, a vonalas telefon, az internetszolgáltatás és a digitális szórakoztatás technológiai és kulturális összefonódására világít rá.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek