Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symbian okostelefonok – lassuló növekedés

Kütyük

Symbian okostelefonok – lassuló növekedés

A Symbian továbbra is piacvezető, de eredményei némileg elmaradnak a várakozásoktól.

A Symbian Limited bejelentette, hogy az idei esztendő második negyedévében világszerte mintegy 19,6 millió darab, Symbian szoftveres okostelefon talált gazdára, ami éves szinten körülbelül 5 százalékos növekedést jelent. Összehasonlításképp, 2008 első negyedévében még 17 százalékos növekedést regisztrált a vállalat, 2007-ben pedig az 50 százalékot is meghaladta a növekedés. A növekedési ütem visszaesése szakértők szerint eannak a jele, hogy a globális gazdasági nehézségek egyértelműen rányomják a bélyegüket a smartphone piacra.

A tizedik születésnapját ünneplő Symbian beszámolt továbbá arról, hogy eddig már több mint 225 millió Symbian okostelefon került forgalomba, még pedig 249 különböző modell formájában. Az idei esztendő első felében összesen 27 új Symbian készülék jelent meg a piacon, melyek közül 14 debütált a második negyedévben.

A legfrissebb Symbian telefonok közé tartozik például a Motorola Z10, a Nokia E71, a Nokia N78, a Nokia 6220 classic, a Samsung SGH-G810, a Sony Ericsson G700 és a Sony Ericsson G900. Az új modellek közül egyre többön már a jelenleg elérhető legújabb, 9.3-as verziójú Symbian operációs rendszer teljesít szolgálatot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés