Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább tesztelhet a Vodafone

Kütyük

Tovább tesztelhet a Vodafone

A vörös operátor továbbra is nyomulhat a 900 MHz-es frekvenciasávban.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság engedélye alapján szeptembertől további három hónapig folytathatja a Vodafone a 2008. júniusában megkezdett 900 Mhz-es frekvenciasáv tesztjét, Tószegen, mely teszt már most kiemelkedő eredményekkel kecsegtet.

A Vodafone június elején kezdte meg Tószegen a 900 MHz-es tartomány tesztelését, melynek során a HSDPA-alapú, szélessávú mobil hálózatot az ingyenesen biztosított Vodafone modemek segítségével az önkormányzat épületében, a könyvtárban és az általános iskolában vehették igénybe a helyiek. A 900 MHz-es tartomány kihasználása lényegesen alacsonyabb kiépítési terheket róhat a szolgáltatókra, melynek következtében olyan területeket is lefedhetnek szélessávú mobilinternettel, amelyek jelenleg a túl magas költségek miatt szinte lehetetlenek.

Az iskolakezdés alkalmából a Vodafone egy modemet és egy laptopot is ajándékozott a Tószegi Általános Iskolának, amely segítséget nyújt a teszt további három hónapja során a kisiskolásoknak, hogy megismerhessék a mobil internet előnyeit. A modemet és a laptopot Varga Józsefné, az Általános Iskola igazgatója vette át, dr. Gyuricza Miklós, polgármester jelenlétében.

˝A Vodafone szeretné, ha a mobil szélessáv bárki számára elérhető lenne az országban, függetlenül attól, hol lakik. A tószegi tesztelés megmutatja, hogy a 900 MHz-es UMTS technológia – aminek kereskedelmi használata ma még Magyarországon adminisztratív okok miatt nem lehetséges – kiválóan alkalmas a kis lélekszámú települések gazdaságos mobil internet ellátására. Köszönettel, tartozunk a Hírközlési Hatóságnak a teszthez nyújtott segítségéért, reményeink szerint támogatásukkal már jövőre bevezethető lesz az új technológia. A tószegi iskolásokat kiemelten is szeretnénk segíteni, ezért is adjuk most át számukra a mobil szélessávot kihasználni képes eszközöket˝ – mondta Marchhart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés