Connect with us

technokrata

Tovább tesztelhet a Vodafone

Kütyük

Tovább tesztelhet a Vodafone

A vörös operátor továbbra is nyomulhat a 900 MHz-es frekvenciasávban.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság engedélye alapján szeptembertől további három hónapig folytathatja a Vodafone a 2008. júniusában megkezdett 900 Mhz-es frekvenciasáv tesztjét, Tószegen, mely teszt már most kiemelkedő eredményekkel kecsegtet.

A Vodafone június elején kezdte meg Tószegen a 900 MHz-es tartomány tesztelését, melynek során a HSDPA-alapú, szélessávú mobil hálózatot az ingyenesen biztosított Vodafone modemek segítségével az önkormányzat épületében, a könyvtárban és az általános iskolában vehették igénybe a helyiek. A 900 MHz-es tartomány kihasználása lényegesen alacsonyabb kiépítési terheket róhat a szolgáltatókra, melynek következtében olyan területeket is lefedhetnek szélessávú mobilinternettel, amelyek jelenleg a túl magas költségek miatt szinte lehetetlenek.

Az iskolakezdés alkalmából a Vodafone egy modemet és egy laptopot is ajándékozott a Tószegi Általános Iskolának, amely segítséget nyújt a teszt további három hónapja során a kisiskolásoknak, hogy megismerhessék a mobil internet előnyeit. A modemet és a laptopot Varga Józsefné, az Általános Iskola igazgatója vette át, dr. Gyuricza Miklós, polgármester jelenlétében.

˝A Vodafone szeretné, ha a mobil szélessáv bárki számára elérhető lenne az országban, függetlenül attól, hol lakik. A tószegi tesztelés megmutatja, hogy a 900 MHz-es UMTS technológia – aminek kereskedelmi használata ma még Magyarországon adminisztratív okok miatt nem lehetséges – kiválóan alkalmas a kis lélekszámú települések gazdaságos mobil internet ellátására. Köszönettel, tartozunk a Hírközlési Hatóságnak a teszthez nyújtott segítségéért, reményeink szerint támogatásukkal már jövőre bevezethető lesz az új technológia. A tószegi iskolásokat kiemelten is szeretnénk segíteni, ezért is adjuk most át számukra a mobil szélessávot kihasználni képes eszközöket˝ – mondta Marchhart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák