Connect with us

technokrata

Ilyen mobil szolgáltatás eddig még nem volt

Kütyük

Ilyen mobil szolgáltatás eddig még nem volt

Az UMA most végre elérhető közelségbe került.

Az UMA-ról (Unlicensed Mobile Access) az elmúlt években már rengetegszer írtunk, de az eddigiekben főleg csak olyan vonatkozásban, hogy valamely mobilgyártó cég, vagy mobil operátor éppen teszteli azt. Ehhez képest most az Orange bejelentette, hogy elindítja a világ első kereskedelmi UMA szolgáltatását, az Unik-ot.

A narancssárga színekben pompázó szolgáltatónál első körben a Samsung P270-es, illetve a Sony Ericsson G705u típusjelzésű telefonokkal vehető igénybe az UMA. Először Franciaországban startol az Orange-féle UMA, mely aztán Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is elérhető lesz.

Mint ismeretes, az UMA technológiával a felhasználók ugyanarról a két üzemmódú készülékről kezdeményezett hívásai zökkenőmentesen közlekedhetnek a helyi, és a nagy területet lefedő hálózatok között. Az UMA nem kommunikál folyamatosan a bázisállomással, hanem megengedi, hogy a telefon a hívásokhoz a helyi WLAN internethálózatot használja. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók költséges bázisállomások helyett olcsóbban és könnyebben kiépíthető WLAN hotspotokkal is bővíthetik hálózatukat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek