Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen mobil szolgáltatás eddig még nem volt

Kütyük

Ilyen mobil szolgáltatás eddig még nem volt

Az UMA most végre elérhető közelségbe került.

Az UMA-ról (Unlicensed Mobile Access) az elmúlt években már rengetegszer írtunk, de az eddigiekben főleg csak olyan vonatkozásban, hogy valamely mobilgyártó cég, vagy mobil operátor éppen teszteli azt. Ehhez képest most az Orange bejelentette, hogy elindítja a világ első kereskedelmi UMA szolgáltatását, az Unik-ot.

A narancssárga színekben pompázó szolgáltatónál első körben a Samsung P270-es, illetve a Sony Ericsson G705u típusjelzésű telefonokkal vehető igénybe az UMA. Először Franciaországban startol az Orange-féle UMA, mely aztán Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is elérhető lesz.

Mint ismeretes, az UMA technológiával a felhasználók ugyanarról a két üzemmódú készülékről kezdeményezett hívásai zökkenőmentesen közlekedhetnek a helyi, és a nagy területet lefedő hálózatok között. Az UMA nem kommunikál folyamatosan a bázisállomással, hanem megengedi, hogy a telefon a hívásokhoz a helyi WLAN internethálózatot használja. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók költséges bázisállomások helyett olcsóbban és könnyebben kiépíthető WLAN hotspotokkal is bővíthetik hálózatukat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés