Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: HTC Touch Pro – csúcsmobil a javából!

Kütyük

Teszt: HTC Touch Pro – csúcsmobil a javából!

Ezúttal a HTC Touch Diamond teljes billentyűzetes testvérmodelljét mutatjuk be Olvasóinknak: a HTC Touch Pro gyakorlatilag minden földi jóval fel van vértezve, de mérete és tömege is ehhez idomul.

Emlékezetes, hogy a HTC május elején Londonban leplezte le legfrissebb high-end készülékét, a Touch Diamond-ot, melynek néhány héttel később mutatkozott be a ˝bátyja˝: a spéci dobozt kapott HTC Touch Pro (Raphael) lényegében a nagysikerű HTC TyTN II közvetlen utódmodelljének tekinthető.

A Touch Diamond és a Touch Pro közötti legfontosabb különbség, hogy míg az előbbi modell egy hagyományos kialakítású készülék, addig az utóbbinak a felső szekcióját el lehet tolni jobbra, és így villámgyorsan elővarázsolható a géppuska kezű felhasználóknak szánt, teljes értékű, ötsoros QWERTY billentyűzet (ékezetes magyar karakterek nélkül). Ennek megfelelően ez az újdonság némileg nagyobb és jelentősen nehezebb, mint társa: a csukott helyzetben 102x51x18,1 milliméter méretű készülék tömege eléri a 165 grammot (Diamond: 102x51x11,5 milliméter, 110 gramm).

A TFT technológiájú, 2,8 colos képátlójú érintőkijelző VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú (Samsung i900 Omnia: 3,2 col, 400×240 pixel), az autofókuszos digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3,2 megapixeles felbontású fotók készíthetők (Samsung i900 Omnia: 5 megapixel). Míg a Touch Diamondban nincs, addig a Touch Pro-ban van LED-segédfény; a videófelvevő maximális felbontása 352×288 pixel. Az előlapi második kamera VGA felbontású.

A belső memória áll egyrészt 288 MB RAM-ból, illetve 512 MB ROM-ból, és microSD memóriakártyákkal egyszerűen bővíthető (a slot eléréséhez sajnos le kell venni a hátlapot). Emlékezetes, hogy a Touch Diamondban kevesebb RAM de több felhasználói memória (4 GB) van, ellenben ez a készülék nem rendelkezik microSD bővítőslottal. A TouchFLO 3D felhasználói felület gyakorlatilag teljesen elfeledteti velünk, hogy egy Windows-os készüléket használunk: a grafikus UI remek designt kapott és könnyen kezelhető, de sajnos nem szabható személyre.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz), Windows Mobile 6.1 Professional alapú HTC Touch Pro megfelelő HSDPA/HSUPA lefedettség esetén maximum 7,2 Mbit/s-os letöltési, illetve 2 Mbit/s-os feltöltési sebességre képes. Említést érdemel továbbá az 528 MHz-es processzor, az integrált GPS-vevő, a Wi-Fi adatátvitel (802.11b/g), a TV-kimenet, illetve a sztereó FM rádió (RDS). Az 1.340 mAh kapacitású akksival (Touch Diamond: 900 mAh) szerelt készülék gyári alapcsomagjában sem TV-kábelt, sem pedig memóriakártyát nem találunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés