Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legfrissebb: új szoftvert kapott a Nokia N82

Kütyük

A legfrissebb: új szoftvert kapott a Nokia N82

A piacvezető gyártó ismét felfrissítette népszerű okostelefonját.

Emlékezetes, hogy a finn gyártó január közepén adta ki a Nokia N82 első új szoftverét: a 11.0.117-es verziószámú firmware csak néhány apróbb változást hozott a novemberben bejelentett N82 első, 10.0.046-os szoftveréhez képest. (Javítottak a kamera és a zenelejátszó stabilitásán, ezenkívül pedig a térkép alkalmazáson is csiszoltak egy keveset a fejlesztők.) Ezt követően április elején jelent meg a következő, 20.0.062-es firmware, melynek újdonságai a következők voltak: geotagging, Flash Lite 3.0 és Widget támogatás, javított automatikus képelforgatás, ezenkívül pedig kisebb-nagyobb változásokat fedezhettünk fel a webböngésző, a galéria, a multimédiás menü, a LifeBlog, illetve a VoIP funkciók kapcsán

Néhány nappal ezelőtt a Nokia N95 (30.0.015), illetve a Nokia N95 8GB (30.0.018) is megkapta új szoftverét, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy mikor frissül majd a Nokia N82 is. Jelentem a Nokia Software Updater segítségével (bizonyos termékkódokhoz) már le is tölthető az új (állítólag nem hackelhető) firmware, melynek verziója 30.0.019.

A hivatalos changelog egyelőre még nem érhető el, mindenesetre elmondható, hogy az N82 még fürgébb és stabilabb működésűvé vált, ezenkívül pedig a fejlesztők tovább csiszoltak az automatikus kijelzőkép elfordításon, illetve a kamerán. Továbbá változások fedezhetők fel többek közt a zenelejátszó és a webböngésző kapcsán is, újdonság a Nokia Maps 2.0, ellenben a menü áttűnési effekteket sajnos nem kapta meg a készülék. Az S60 3rd Edition Feature Pack 2-ből ismerős menü áttűnési effektet eddig egyetlen Feature Pack 1-es készülék kapta meg: a Nokia N81, még pedig a júliusban megjelent, 20.0.056-os szoftver által.

Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#. A frissítést mindenki a saját felelősségére végezze el, előtte pedig mentse le a telefonon tárolt adatait.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés