Connect with us

technokrata

A legfrissebb: új szoftvert kapott a Nokia N82

Kütyük

A legfrissebb: új szoftvert kapott a Nokia N82

A piacvezető gyártó ismét felfrissítette népszerű okostelefonját.

Emlékezetes, hogy a finn gyártó január közepén adta ki a Nokia N82 első új szoftverét: a 11.0.117-es verziószámú firmware csak néhány apróbb változást hozott a novemberben bejelentett N82 első, 10.0.046-os szoftveréhez képest. (Javítottak a kamera és a zenelejátszó stabilitásán, ezenkívül pedig a térkép alkalmazáson is csiszoltak egy keveset a fejlesztők.) Ezt követően április elején jelent meg a következő, 20.0.062-es firmware, melynek újdonságai a következők voltak: geotagging, Flash Lite 3.0 és Widget támogatás, javított automatikus képelforgatás, ezenkívül pedig kisebb-nagyobb változásokat fedezhettünk fel a webböngésző, a galéria, a multimédiás menü, a LifeBlog, illetve a VoIP funkciók kapcsán

Néhány nappal ezelőtt a Nokia N95 (30.0.015), illetve a Nokia N95 8GB (30.0.018) is megkapta új szoftverét, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy mikor frissül majd a Nokia N82 is. Jelentem a Nokia Software Updater segítségével (bizonyos termékkódokhoz) már le is tölthető az új (állítólag nem hackelhető) firmware, melynek verziója 30.0.019.

A hivatalos changelog egyelőre még nem érhető el, mindenesetre elmondható, hogy az N82 még fürgébb és stabilabb működésűvé vált, ezenkívül pedig a fejlesztők tovább csiszoltak az automatikus kijelzőkép elfordításon, illetve a kamerán. Továbbá változások fedezhetők fel többek közt a zenelejátszó és a webböngésző kapcsán is, újdonság a Nokia Maps 2.0, ellenben a menü áttűnési effekteket sajnos nem kapta meg a készülék. Az S60 3rd Edition Feature Pack 2-ből ismerős menü áttűnési effektet eddig egyetlen Feature Pack 1-es készülék kapta meg: a Nokia N81, még pedig a júliusban megjelent, 20.0.056-os szoftver által.

Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#. A frissítést mindenki a saját felelősségére végezze el, előtte pedig mentse le a telefonon tárolt adatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek