Connect with us

technokrata

Érintőkijelzős Nokia 5800 – 1 hónap múlva

Kütyük

Érintőkijelzős Nokia 5800 – 1 hónap múlva

Friss infók az első S60 Touch készülékről.

Jó hír, hogy most már nem kell túl sokat várnunk a Nokia első érintőkijelzős mobiltelefonjára. Magukat megnevezni nem kívánó, Nokiához közelálló források jelentése szerint a Nokia 5800 az Egyesült Királyságban október 8-án fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban, vagyis vélhetően rövid időn belül sor fog kerülni a telefon hivatalos bejelentésére. Be nem jelentett telefonokról a Nokia természetesen nem szokott nyilatkozni, így egyelőre azt sem tudni, hogy hazánkban mikortól lesz kapható a Nokia 5800.

A mozgásszenzoros újdonság az előzetes információk szerint 115 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 14,5 milliméter vastag, tömege pedig 104 gramm. A telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető.

Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 140 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus. A Carl Zeiss optikás fényképezőgép egyébként geotagging kompatibilis.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 ugyebár nem egy N-sorozatú masina, és nem is egy high-end kategóriás termék, ettől függetlenül GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi is található benne. Ezenkívül GPS-vevőt, Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a vadonatúj BL-5J akkumulátort kapott készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek