Connect with us

technokrata

DVB-T TV-vevő és nagy érintőkijelző az új LG mobilban

Kütyük

DVB-T TV-vevő és nagy érintőkijelző az új LG mobilban

Az LG az IFA 2008 kiállításon leplezte le legfrissebb mobil TV-s fejlesztését.

A dél-koreai gyártó nemrégiben jelentette be első DVB-T tuneres mobiltelefonját, az általunk már részletesen bemutatott LG HB620T-t, most pedig bemutatta második DVB-T kompatibilis újdonságát, az LG KB770-et. A gyártó ezúttal azért döntött ismét a DVB-T mellett, mert Nyugat-Európában ez a hagyományos digitális TV szabvány sokkalta elterjedtebb, mint a kifejezetten mobilokra optimalizált DVB-H, no és persze ingyenes is. Hátrányt jelent azonban a DVB-H-énál nagyobb fogyasztás, illetve, hogy a DVB-T transzponderek nem egyforma frekvenciákat használnak.

A PDA-mobil designt kapott LG KB770 108 milliméter hosszú, 54 milliméter széles és 13 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 109 grammot nyom. Míg a széthajtható kialakítású HB620T-ben egy igen csak miniatűr LCD teljesít szolgálatot, addig a KB770-be már egy jól megtermett, 3 colos képátlóval rendelkező touchdisplay került, a maga 240×400 pixeles (WQVGA) felbontásával, illetve 262 ezer színárnyalatával.

A beépített (vaku nélküli) kamera 3 megapixeles felbontású (QVGA/15 fps videófelvevő), a 100 MB kapacitású belső memória pedig jó szokás szerint microSD memóriakártyákkal bővíthető (maximum 4 GB). A kihúzható TV-antennával felvértezett telefonban egy háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modul található, a vezeték nélküli technológiák közül pedig a GPRS, az EDGE, az UMTS, a HSDPA (7,2 Mbit/s) és a Bluetooth 2.0 egyaránt támogatott – egyedül a Wi-Fi hiányzik, no és persze a GPS. A 4 órás beszélgetési idejű és maximum 12 napos készenlétre képes LG KB770 kártyafüggetlen ára várhatóan 450 euró (107 ezer forint) körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle