Connect with us

technokrata

Piacon a 8 megapixeles, 8 GB-os Samsung GPS-mobil

Kütyük

Piacon a 8 megapixeles, 8 GB-os Samsung GPS-mobil

A Samsung tartotta magát korábbi ígéreteihez és már meg is kezdte a nemrégiben bejelentett i8510 INNOV8 kereskedelmi forgalmazását.

A vadonatúj készülék elsőként a brit piacon kapható: a Carphone Warehouse által forgalmazott készülék ingyen és bérmentve hazavihető, no persze csak akkor, ha valaki 18 hónapos hűségnyilatkozatot ír alá az Orange-nál. A 8 GB integrált memóriás készülékhez egy 35 fontos (10 ezer forint) havi díjas tarifát kínál a cég, mely ár többek közt 600 percnyi ingyen beszélgetést és korlátlan mennyiségű SMS-t is magában foglal. Könnyen kiszámoltható, hogy az előfizető másfél év alatt összesen 630 fontot (184 ezer forint) hagy az Orange pénztárában.

Samsung i8510 INNOV8
Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 (Symbian 9.3) operációs rendszerű masina hátlapjában immár nem egy 5, hanem egy 8 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modult találunk, mely természetesen autofókuszos, azonban kár, hogy az optikai zoom, illetve a xenon vaku kimaradt belőle. Utóbbi hiányában be kell érnünk egy dupla LED-segédfénnyel. Az automatikus működésű lencsevédőt kapott kamera egyébként arcfelismerő és mosolydetektáló funkciót, képstabilizátort, panoráma módot, geotagginget és WDR (Wide Dynamic Range) funkciót is kapott. A videófelvevő maximum 120 képkocka/másodperc sebességre képes, QVGA (320×240 pixel) felbontás mellett, de ezenkívül a VGA/30 fps üzemmód sem hiányzik belőle.

Ugyancsak QVGA felbontású a TFT technológiájú, 2,8 colos képátlójú kijelző, mely 16 millió színárnyalat büszke tulajdonosa, képe pedig az integrált mozgásszenzornak köszönhetően automatikusan elfordul, ha elforgatjuk magát a telefont. A készülékbe 128 MB RAM került, no és persze (kiviteltől függően) 8-16 GB adattároló memória, mely microSD memóriakártyával egészen 24 GB-ig bővíthető. A csukott helyzetben 106,5 milliméter hosszú, 53,9 milliméter széles és 17,2 milliméter vastag telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (7,2 Mbit/s) hálózatokban használható, ezenkívül pedig Wi-Fi-t és Bluetooth 2.0-át (A2DP) is kapunk a pénzünkért.

A Samsung i8510 INNOV8 kapcsán említést érdemel még az integrált GPS-vevő (A-GPS), a sztereó FM rádió (RDS), a szabványos 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a dupla hangszóró, a DivX és DLNA kompatibilitás, a dedikált 3D grafikus processzor, illetve az 1.200 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (280 óra készenlét).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek